Cine a fost Mihaela Gabi Ianoși, alpinista decedată la vârsta de 56 de ani: „Nu poate fi adevărat”. Românca și-a găsit sfârșitul în Argentina

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 26 ian 2024, 17:17

Mihaela Gabi Ianoși a decedat pe vârful Aconcagua din Argentina 

Sursa: Facebook- Mihaela Gabi Ianoși

Veste tragică în lumea alpinismului. Mihaela Gabi Ianoși, o talentată alpinistă româncă, și-a găsit sfârșitul pe vârful Aconcagua din Argentina.

Perioadă neagră în alpinismul românesc, în urma tragicului sfârșit al Mihaelei Ianoși, care a încetat din viață pe vârful Aconcagua din Argentina, la o impresionantă altitudine de 6960 de metri.  

Cine este Mihaela Gabi Ianoși, alpinista care a decedat în Argentina

Femeia care și-a pierdut viața pe vârful Aconcagua din Argentina este originară din Drobeta-Turnu Severin, avea 56 de ani și și-a dedicat viața acestei pasiuni înalte, însă această aventură a avut un final tragic.

Comunitatea alpinistă și cea din Drobeta-Turnu Severin resimt profund pierderea acestei exploratoare curajoase, iar amprenta ei va rămâne vie în memoria celor care au cunoscut-o și au apreciat dedicarea ei față de această formă de exprimare a curajului și perseverenței.

Citește și: Descoperire infioaratoare in muntii Bucegi. Un suspect de crima a fost gasit mort, in cirumstante suspecte

Într-un eveniment tragic, Mihaela Gabi Ianoși și-a pierdut cunoștința și a leșinat în fața mai multor martori, conform informațiilor furnizate de poliție.

Într-un gest de curaj remarcabil, un turist prezent în zonă i-a administrat adrenalină și i-a efectuat manevre de resuscitare în încercarea de a o salva.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Cu toate acestea, eforturile lor nu au fost suficiente, iar medicii ajunși la fața locului au constatat, cu regret, decesul Mihaelei.

În prezent, cazul este supus unei anchete desfășurate de Procuratura Uspallata, potrivit informațiilor furnizate de ȘtirileKanald.ro.

Românca se afla în Argentina pentru a explora vârful Aconcagua

Vârful Aconcagua este cel mai înalt vârf montan din America de Sud și este situat în partea de vest a Argentinei, în lanțul muntos Anzi. Aconcagua atinge o altitudine de 6.960 de metri, făcându-l cel mai înalt vârf montan din emisfera sudică și pe întregul continent american. 

Mihaela Gabi Ianoși a postat, pe pagina sa de Facebook, momentul în care părăsea hotelul din Mendoza și se îndrepta, împreună cu tovarășii săi, spre prima tabără de campare în drumul către Aconcagua, în urmă cu zece zile. Această tragică întorsătură a evenimentelor aduce un profund regret în lumea alpinismului și lasă o impresie dureroasă asupra celor care au cunoscut-o pe Mihaela.

Citește și: Cei patru alpinisti romani din Nepal sunt asteptati cu sufletul la gura sa se intoarca acasa!

Familia și apropiații alpinistei sunt în stare de șoc, lăsând mai multe mesaje pe pagina sa de Facebook.  ”Sper ca ceea ce am auzit și citit să nu fie adevărat...în rest...nu-mi găsesc cuvintele...Ascensiune ușoară către stele Mihaela”/  ”Dumnezeule, nu poate fi adevărat! Am urmărit-o până la Mendoza când a plecat spre Aconcagua”,  au fost două dintre mesajele transmise de apropiați, pe pagina de Facebook, potrivit sursei menționate anterior.