Biografie Rona Hartner. Cine a fost Rona Hartner. Detalii despre viața și cariera sa! Iată care au fost cele mai importante roluri jucate de regretata artistă

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 24 nov 2023, 19:22

Rona Hartner, o artista eleganta si stilata

Sursa: Facebook Rona Hartner

Optimistă și mereu cu zâmbetul pe buze, Rona Hartner a încântat publicul la fiecare apariție! Aceasta a jucat în filme, a compus și a cântat cu dăruire și pasiune! Iată ce roluri a interpretat Rona Hartner în toată cariera sa de actriță!

Rona Hartner s-a născut pe 9 martie 1973, în București, într-o familie cu origini germane. Tatăl ei a fost inginer proiectant și avea rădăcini nemțești, iar mama sa, de origine română a lucrat ca economistă. Între 1979 și 1991, Rona a studiat la Școală Germană din București. În 1991 s-a înscris la Școala de Muzică Titu Maiorescu, iar din 1992 aceasta a fost admisă și la Academia de Teatru și Film din Capitală.

Rona Hartner a fost căsătorită de două ori

La începutul anilor 2000, Rona Hartner s-a stabilit în Paris, unde câțiva ani mai târziu l-a cunoscut pe actorul argentinian Rocco Sedano, cu care s-a căsătorit și căruia i-a dăruit o fiică, Rita, care în prezent are vârsta de 15 ani. După câțiva ani de la divorț, Rona l-a cunoscut pe Herve Camilleri, alături de care a trăit o frumoasă poveste de iubire.

În cele din urmă cei doi îndrăgostiți s-au căsătorit, însă căsnicia lor a durat doar doi ani, deoarece în 2021 au hotărât să se despartă.

„M-a îndepărtat de toată lumea, inclusiv de față mea. Proiectul lui, el, tot ceea ce era, devenise prioritar. Eu am trecut pe planul doi și chiar mult mai departe. Persoană respectivă, cu care am fost căsătorită, avea un spirit zâzanie în care se certă din absolut nimic.

Începeau toate certurile vineri, când trebuia să am weekendul pentru față mea. De vineri până duminică era coșmar. Pe mine, religia m-a ajutat să văd. Eu sunt o persoană luminată și am avut impresia că m-am căsătorit cu întunericul”, a povestit Rona Hartner la acea vreme, potrivit wowbiz.ro

Citește și: Promisiunea pe care Dan Negru i-a făcut-o Ronei Hartner, înainte de a se stinge din viață: „Să rămână așa cum am stabilit”

Rona Hartner, detalii despre cariera de actriță. Care au fost cele mai importante roluri jucate

În 1995, Rona Hartner a debutat cu un rol secundar în filmul Terente, regele bălților, în regia lui Andrei Blaier. În 1996, Rona a jucat și în co-producția franco-română Asfalt-Tango, în regia lui Nae Caranfil, care de asemenea a însemnat o reușită pe plan profesional. În anul 1997, Rona Hartner a fost cooptată în distribuția filmului artistic Gadjo dilo, regizat de Tony Gatlif, care i-a acordat rolul principal Sabina, pe care l-a jucat fără cusur și care i-a adus mare

succes în carieră. Astfel, pentru prestația din această peliculă Rona a primit Premiul special pentru interpretare Leopardul de aur, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno. Actrița a decis să plece în anul 1997, în Franța, unde a jucat în filmul Nekro regizat de Nicolas Masson.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Iar în anul 1998 a revenit în România pentru a juca în filmul Dublu extaz în regia lui Iulian Mihu. În anul 2000, Rona Hartner a jucat în filmul Sauve-moi, regizzt de Christian Vincent; iar un an mai târziu a fost cooptată în comedia Sexy Harem Ada Kaleh, în regia lui Mircea Mureșan. În anul 2002 a jucat în pelicula Le Divorce, regizată de Magna Tellman, iar cel mai recent rol jucat a fost în anul 2011, intitulat Chicken with Plums, regizat de Marjane Satrapi.

Citește și: Rona Hartner și-a prevestit sfârșitul. Actrița și-a văzut tatăl decedat: „Haide, fata mea!”

Rona Hartner a decedat după o luptă cumplită cu cancerul

Regretata artistă a învins lupta cu cancerul în 2019, însă teribilă boală a recidivat în 2023. Medicii i-au descoperit metastaze în tot corpul, iar Rona Hartner a fost internată în spital și a continuat să lupte cu îndârjire împotriva afecțiunii grave.

Rona Hartner a murit astăzi, 23 noiembrie 2023, la vârstă de 50 de ani, când a pierdut lupta aprigă cu cancerul la plămâni și la creier. Sora actriței, Rinda, a anunțat pe contul de socializare al Ronei, seara trecută faptul că aceasta își trăiește ultimele clipe: „Bună seară la toată lumea, Sunt Rinda, sora Ronei. Vă scriu să vă cer gânduri bune și rugăciuni pentru sora mea care își trăiește ultimele clipe. Ne scuzați dacă nu răspundem la mesaje, în aceste clipe dificile, vrem să fim cu ea și cu fetița ei. Dumnezeu să-i aline suferința și să o primească la el.”
Iar astăzi, Rinda a publicat pe contul personal o imagine cu o lumânare, unde a primit multe mesaje de condoleanțe. 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.