Regina Elisabeta a II-a a condus timp de 70 de ani, cu o mână de fier. Aceasta este cel mai lung monarh din istoria Marii Britanii și cea mai longevivă regină din istorie.
Cine trebuia să fie, de fapt, pe tronul Marii Britanii
Tatăl Elisabetei a II-a, Regele George al VI-lea, a urcat pe tron în anul 1936, imediat ce fratele său, Regele Edward al VIIl-ea, a abdicat.
Regele Edward al VIII-lea nu a avut niciun copil, ceea ce înseamnă că, și dacă nu ar fi abdicat, tot George al VI-lea ar fi urcat pe tron, conform royalcentral.co.uk, ceea ce, automat, ar fi adus-o pe Elisabeta a II-a la conducere.
Familia Regală a transmis mesaje de condoleanțe în mediul online
Cele mai afectate persoane de moartea Reginei Elisabeta a II-a sunt copiii și nepoții ei. Prințesa Anne a transmis câteva cuvinte emoționante după moartea mamei sale. Deși fosta Suverană avea 96 de ani, starea ei de sănătatea s-a degradat rapid și nimeni nu era pregătit pentru asta.
Citeste si: Cum se va schimba Regatul Unit al Marii Britanii, după încoronarea Regelui Charles al III-lea
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
„Am avut norocul de a fi alături de draga mea mamă în ultimele 24 de ore din viața ei. A fost o onoare și un privilegiu să o însoțesc în ultimele ei călătorii. A fi martoră la dragostea și respectul arătate de atât de multă lume în aceste călătorii a fost atât copleșitor, cât și înălțător.
Cu toții vom avea amintiri unice. Mulțumesc fiecăruia care împărtășește pierderea noastră. Este posibil să ne fi reamintit cât de mult am luat de bună prezența și contribuția ei la identitatea noastră națională. Sunt, de asemenea, foarte recunoscătoare pentru sprijinul și înțelegerea oferite dragului meu frate Charles, în timp ce acceptă responsabilitățile suplimentare ale Monarhului. Mamei mele, Regina, îi mulțumesc”, a scris Prințesa Anne, într-un comunicat al Casei Regale britanice.
În tot acest timp, un referendum pentru renunțarea la monarhie are loc. Gaston Browne, prim-ministrul din Antigua și Barbuda, a menționat faptul că urmează să ceară convocarea unui referendum pentru
Citeste si: Cine este românul care conduce funerariile Reginei Elisabeta a II-a: „Este ultima mea misiune pentru Regină”
„Acesta nu este un act de ostilitate sau consecinţa unor divergenţe între Antigua şi Barbuda şi monarhie, dar este pasul final pentru a închide acel cerc de independenţă, pentru a ne asigura că suntem cu adevărat o naţiune suverană”, a declarat Gaston Browne pentru ITV, conform The Guardian.