Cine deține cea mai mare avere în familia regală britanică. Nu este vorba nicidecum despre Regele Charles al III-lea

Author: Lavinia Medrea

Cine deține cea mai mare avere în familia regală britanică

Sursa: Twitter

Se pare că cel mai bogat membru al familiei regale este Prințul William, care deține aproape 1,05 miliarde de lire sterline, întrecându-și tatăl, Regele Charles, care are doar 900 milioane de lire sterline.

Prințesa Anne deține 50 de milioane de lire sterline, Prințul Edward și Sophie, Contesa de Wessex, dețin 10 milioane de lire sterline, iar Prințul Andrew deține o avere de cinci milioane de lire sterline. De asemenea, Meghan Markle și Prințul Harry au și ei o mică avere, în valoare de 20 milioane de euro.

Prințul William, cel mai bogat membru al familiei regale britanice

Prințul William a devenit miliardar când a preluat controlul asupra proprietății Ducatului Cornwallului, vechi de 685 de ani, de la tatăl său, Charles al III-lea, după moartea Reginei Elisabeta a II-a.

Citeste si: Un eveniment straniu a avut loc la Castelul Balmoral, la doar cinci minute de când Regina Elisabeta a II-a a decedat

Acesta era deja bogat după ce a moștenit zece milioane de lire sterline de la mama sa, Prințesa Diana, și șapte milioane de lire sterline de la Regina Mamă, care s-a stins din viață

în anul 2002.

Regele Charles al III-lea a moștenit Ducatul de Lancaster, atunci când a devenit noul conducător al țării. În 2022, noul rege a ajuns să dețină suma de 652,8 milioane de lire sterline. Totuși, nu se știe ce a moștenit Regele Charles de la tatăl său, Prințul Philip. Se poate ca el să moștenească atât moșia Sandringham din Norfolk, cât și Castelul Balmoral.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Prințul Harry a obținut cea mai mare parte a averii din ce i-a lăsat mama lui, Prințesa Diana, atunci când a decedat.

Citeste si: Prințul Harry s-a simțit umilit la priveghiul reginei Elisabeta a II-a: „Are inima frântă”! Ce s-a întâmplat cu uniforma pe care a primit-o

Cuplul Harry-Meghan Markle și-a dorit să fie independent, astfel că au obținut venituri comerciale dintr-o afacere de 18 milioane de lire sterline cu Spotify, dar și dintr-un proiect cu Netflix.

Ce avere au Prințul Andrew, Prințesa Anne și Contele Edward

Despre averea Prințului Andrew nu se cunosc multe. Acesta ia o pensie anuală de 20.000 de lire sterline de la Royal Navy și primea aproape 250.000

de lire sterline pe an când făcea parte din Familia Regală.

Prințesa Anne are Gatcombe Park, o clădire pe 700 de acri în Gloucestershire. Regina Elisabeta a II-a i-a lăsat-o ei în 1976 pentru aproape 750.000 de lire sterline, adică aproape patru milioane de lire sterline astăzi. Prințesa Anne deține, de asemenea, și foarte multe bijuterii.

Contele și Contesa de Wessex stau la Bagshot Park din Surrey alături de copiii lor.

Prințul Edward ar fi moștenit milioane de la Regina Elisabeta a II-a și de la Prințul Philip.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?