Cine e Adrian Chesnoiu, noul ministru al Agriculturii din guvernul Ciucă. Fostul polițist a deținut în trecut funcția de viceprimar

Autor: Bianca Hriscu

Adrian Chesnoiu, noul ministru al Agriculturii

Sursa: facebook Adrian Chesnoiu

Adrian Chesnoiu este propunerea PDS pentru funcția de ministru al Agriculturii în cadrul guvernului Ciucă. Cine este, de fapt, Adrian Chesnoiu, ce studii are și ce funcții a ocupat de-a lungul timpului?

Din guvernul Ciucă va face parte și Adrian Chesnoiu, din partea PSD. Acesta va prelua portofoliul Ministerului Agriculturii. La bază, politicianul este polițist, dar în ultimii ani a ocupat alte funcții, printre care și cea de director de cabinet și secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, funcție în care principala sa responsabilitate era să coordoneze activitățile structurilor aflate în subordinea Secretarului de Stat.

Cine este Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii din guvernul Ciucă?

Adrian Chesnoiu are 39 de ani, este din Caracal și a fost propus de PSD pentru a ocupa funcția de ministru al Agriculturii în cadrul guvernului Ciucă. Este cunoscut faptul că noul guvern a luat naștere în urma coaliției PSD-PNL-UDRM, motiv pentru care portofoliile vor fi împărțite între cele trei partide politice.

Adrian Chesnoiu este politicianul care va conduce Ministerul Agriculturii din partea PSD. Potrivit informațiilor prezentate pe site-ul oficial al Camerei Deputaților, Adrian Chesnoiu este deputat din anul 2020. Înainte de a ocupa acestă funcție, politicianul a fost viceprimar la Primăria Municipiului Carcal, însă doar pentru o perioadă scurtă de timp, mai exact între 29.10.2020 și 22.12.2020.

De-a lungul timpului, Adrian Chesnoiu a ocupat funcția de director general la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, dar și în cadrul unor societăți comerciale.

Adrian Chesnoiu a absolvit Liceul Ministerului Administraţiei şi Internelor „Constantin Brâncoveanu” Ploieşti, după care a urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Adrian Chesnoiu și-a complet studiile cu un master în Investigarea Fraudelor, dar a urmat și mai multe cursuri de perfecționare.

Ce avere are Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii?

Adrian Chesnoiu și-a completat declarația de avere pe 15.06.2021

și a declarat că deține un teren intravilan în Ciorogârla, iar în conturi are 30,021 lei. Politicianul propus pentru a ocupa funcția de ministru al Agriculturii nu deține case, apartamente, bijuterii sau alte obiecte de valoare. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cât despre datorii, din declarația de avere a lui Adrian Chesnoiu reiese că acesta are credit în valoare de 350,000 RON, scadent în 2032.

Prima reacție a lui Adrian Chesnoiu după ce a primit votul de încredere în cadrul audierilor din comisiile de specialitate 

Adrian Chesnoiu a primit votul de încredere în urma audierilor, astfel că va prelua funcția de ministru al Agriculturii.

La scurt timp după ce a primit aviz pozitiv, Adrian Chesnoiu a postat un mesaj pe contul personal de Facebook.

„Mulțumesc pentru votul de încredere acordat în cadrul audierilor din comisiile de specialitate! Vin în fața românilor cu un set de politici agricole prin care asigurăm stabilitatea, dezvoltarea și sustenabilitatea sectorului agro-alimentar. Prin programul de guvernare ne asigurăm că fiecare român va avea acces la produse proaspete și de calitate, la prețuri rezonabile!

Cred cu tărie că susținerea producției autohtone trebuie să ofere încredere, predictibilitate și continuitate pentru agricultorii români și industria alimentară, venituri sigure pentru fermieri, investiții durabile în satul românesc și stabilitatea a sute de mii de locuri de muncă în agricultură și industria alimentară! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a scris Adrian Chesnoiu pe facebook.

Citeste si: Cine e Adrian Câciu, noul ministru de Finanțe din guvernul Ciucă. Este membru în două organizații masonice

Lista miniștrilor din guvernul Ciucă

 

  • Ministerul Finanțelor: Adrian Câciu (PSD)
  • Ministerul Transporturilor: Sorin Grindeanu (PSD)
  • Ministerul Muncii: Marius Budăi (PSD)
  • Ministerul Sănătății: Alexandru Rafila (PSD)
  • Ministerul Agriculturii: Adrian Chesnoiu (PSD)
  • Ministerul Economiei: Florin Spătaru (PSD)
  • Ministerul Apărării: Vasile Dîncu (PSD)
  • Ministerul Culturii: Lucian Romașcanu (PSD)
  • Ministerul Tineretului și Familiei: Gabriela Firea (PSD)
  • Ministerul Justiției: Cătălin Predoiu (PNL)
  • Ministerul Fondurilor Europene: Dan Vîlceanu (PNL)
  • Ministerul Digitalizării: Florin Roman (PNL)
  • Ministerul IMM-urilor, Antreprenoriatului și Turismului: Daniel Cadariu (PNL)
  • Ministerul de Interne: Lucian Bode (PNL)
  • Ministerul Educației: Sorin Cîmpeanu  (PNL)
  • Ministerul Energiei: Virgil Popescu (PNL)
  • Ministerul de Externe: Bogdan Aurescu( susținut de PNL)
  • Ministerul Dezvoltării: Cseke Attila (UDMR)
  • Ministerul Mediului: Tanczos Barna (UDMR)
  • Ministerul Sportului: Eduard Novak (UDMR) 

Citeste si: Cine este Florin Spătaru, noul ministru al Economiei propus de PSD! Îi ia locul lui Marius Humelnicu