Cine e Florin Roman, noul ministru al Digitalizării din guvernul Ciucă

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 25 aug 2022, 02:30

Florin Roman

Sursa: Facebook Florin Roman

Florin Roman este noul ministru al Digitalizării, propus de PNL, în guvernul condus de Nicolae Ciucă.

Florin Roman s-a născut pe 22 aprilie 1974 în Alba-Iulia și are 47 de ani. Este absolvent al mai multor facultăți și și-a început cariera lucrând pentru agenția de știri Mediafax.

Este licențiat în Științe Economice la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca, Specializarea „Contabilitate și Gestiune Financiară” (1992-1996). A absolvit Științele Economice și la Universitatea Athenaeum Bucureşti, Specializarea „ Contabilitatea şi Informatica de Gestiune” (2008-2011).

Are un masterat în „Tehnici de Comunicare şi Influenţă Socială” la Universitatea Titu Maiorescu din Bucureşti- Facultatea de Psihologie, obținut în 2012.

Totodată, în 2005 a absolvit Colegiul Național de Apărare, frecventând cursurile de zi și primind o diplomă în apărare şi securitate naţională. De asemenea, a studiat Management performant la The Open University – CODECS Bucureşti (2006). 

Florin Roman CV: A fost șef de secție la Mediafax și membru în mai multe Consilii de Administrație al unor companii de stat

Florin Roman și-a început cariera la agenția de presă Mediafax, fiind șef de secție. A lucrat pentru Mediafax între 1997 și 2005.

Ulterior a fost consilier la Cabinetul Preşedintelui în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul gazelor naturale (2005-sept. 2006), membru în Consiliul de Administraţie al Eon Distribuţie (oct. 2006-aug. 2008), membru al Consiliului de Administraţie al CEC (febr.-iul. 2007), preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrica Serv (febr.

2008-febr. 2009), membru în Consiliul de Administraţie al SC Automobile România SA (mart. 2007-ian. 2009), preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Daewoo Automobile România SA (mart. 2007-ian. 2009), membru al Consiliului de Administraţie al Eximbank (aug. 2007-dec. 2008), secretar general al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (sept. 2006-oct. 2011), arată CV-ul lui Florin Roman, depus la Camera Deputaților.

A deținut funcția de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba în perioada iulie 2012- decembrie 2016.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Florin Roman a fost ales deputat PNL în legislatura 2016-2020. Ulterior a fost vicelider (februarie- septembrie 2017) şi lider al grupului parlamentar al PNL (noiembrie 2019- decembrie 2020).

A fost membru în Comisia pentru muncă şi protecţie socială (mai- iunie 2017), membru, apoi preşedinte (octombrie 2017- decembrie 2019) al Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului. Totodată, a fost membru în Comisia parlamentară a revoluţionarilor din Decembrie 1989. A ocupat funcţia de vicepreşedinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri şi a Războiului pentru Întregirea Neamului, informează economedia.ro.

Florin Roman a fost reales deputat PNL în legislatura 2020-2024. Începând cu septembrie 2021, a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, iar din octombrie 2021 cea de preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor. Face parte din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, precum şi din Comisia parlamentară a revoluţionarilor din Decembrie 1989.

Citeste si: Cine e Lucian Romașcanu, noul ministru al Culturii din guvernul Ciucă

Florin Roman, noul ministru al Digitalizării, promite menținerea facilității de impozit 0 pentru angajații din IT

Ministrul propus pentru Digitalizare, Florin Roman, a spus la audierile din Parlament că facilitatea de impozit 0 pentru angajații din IT va fi menținută în mandatul său.

„Va rămâne facilitatea pentru sectorul IT. Vorbim de un impact de 900 de milioane. Mă bucur că am reușit să păstrăm această facilitate, pentru că sunt voci la alte ministere care se opun”, a spus Florin Roman.

România s-a angajat în PNRR că va elimina treptat facilitățile fiscale pentru unele sectoare. PSD pledează și el pentru menținerea facilităților fiscale în IT, Cercetare și Construcții.

„Nu suntem de acord cu eliminarea facilităților pentru cercetare, IT și construcții. Impactul pe care l-am calculat și pe care toate aceste ramuri care au ținut în această perioadă economia României, ar fi unul care n-ar da cu plus”, declara Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD. 

Citeste si: Nicolae Ciucă cere adoptarea cât mai rapid a legii prin care certificatul verde devine obligatoriu la locul de muncă

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.