Cine e Kathleen Ann Kavalec, nominalizarea lui Joe Biden pentru postul de ambasador al SUA în România

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 06 mar 2023, 03:25

Kathleen Ann Kavalec

Sursa: osce.org

Președintele SUA, Joe Biden, a nominalizat-o vinerea trecută pe Kathleen Ann Kavalec pentru postul de ambasador extraordinar și plenipotențiar în România.

Kathleen Ann Kavalec nu este străină de țara noastră. Diplomat de carieră, Kathleen Ann Kavalec a lucrat în trecut în România și vorbește limba română. A mai fost, ca diplomat, în Ucraina și Rusia.

Kathleen Ann Kavalec a fost șef al Misiunii OSCE din Bosnia și Herțegovina. A mai fost asistent în Departamentul de Stat la Biroului pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, șef al Misiunii UNESCO la Paris, șef al Biroului European pentru Prevenirea Conflictelor.

În țara noastră Kathleen Ann Kavalec a fost ofițer pentru afaceri culturale al Ambasadei SUA la București. În Ucraina a fost consilier politic, la ambasada SUA din Kiev. A lucrat și în Federația Rusă, fiind ofițer politic la Moscova la Ambasada Statelor Unite.

Kathleen Ann Kavalec cunoaște foarte bine Europa de Est și vorbește mai multe limbi străine, printre care și limba română. Mai cunoaște limbile franceză, spaniolă, portugheză și rusă.

Kathleen Ann Kavalec, prima femeie ambasador al SUA la București

Kathleen Ann Kavalec este prima femeie care devine ambasador al SUA la București.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a mai anunțat, odată cu nominalizarea lui Kathleen Ann Kavalec ca ambasador al SUA în România, și alte nominalizări cheie în administrația sa, potrivit rfi.ro:

 

  • Nate Fick, ca Ambasador Spațiu Virtual și politici digitale,
  • Daniel N. Rosenblum, ambasador extraordinar și plenipotențiar în Republica Kazakhstan
  • Richard K. Delmar, Inspector General al Trezoreriei
  • Karla Gilbride, pentru Consiliul General al Comisiei pentru egalitate de șanse în Muncă
  • Terrence Edwards, Inspector General al Oficiului National pentru Recunoastere
  • Richard E. DiZinno, la Drepturi Civile
  • Adam Wade White, în conducerea Administrației din Tennessee
  • William Renick Sr., în conducerea Administrației din Tennessee

Citeste si: Rusia acuză SUA că „adaugă combustibil la foc” prin trimiterea de rachete cu rază mai mare de acțiune în Kiev

Joe Biden anunță alte sancțiuni contra lui Putin

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat noi sancțiuni contra liderului rus Vladimir Putin, în plin război Rusia-Ucraina. SUA sprijină militar și financiar Ucraina, după ce țara al cărui președinte este Volodimir Zelenski a fost invadată de Rusia.

”Am fost criticat când l-am numit pe Putin criminal de război. Ei bine, adevărul a ieșit la iveală în Bucha. Aceste imagini sunt dovada că Putin este un criminal de război. Trebuie să strângem informații, pentru a putea avea un caz puternic împotriva lui. Între timp, trebuie să ajutăm Ucraina cu arme pentru ca aceasta să poartă rezista în fața conflictului. Acest om este brutal, iar ce s-a întâmplat în Bucha este revoltător și toată lumea a văzut asta”, a declarat Joe Biden.

 

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 103 de război în Ucraina. Putin amenință cu noi atacuri asupra Kievului. Zelenski a vizitat posturi de comandă în Zaporojie, Donețk și Luhansk: „Eroii sunt printre noi”

 

Taguri: