Ea este Maria Diana, tânăra ucisă de urs la Bușteni, în zona Jepii mici. Mama fetei susține că ar fi rugat-o să nu meargă în această drumeție: „Eram preocupată cu muntele ăsta”

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 10 iul 2024, 21:06

Ea este tanara ucisa de urs pe traseul Jepii Mici

Sursa: observator.ro

Diana Maria avea doar 19 ani si abia absolvise liceul. Aceasta a fost ucisă de urs pe traseul Jepii Mici, chiar sub privirile iubitului.

UPDATE:  Maria Diana, tânăra în vârstă de 19 ani ucisă de urs, este descrisă de vecinii din satul Cârlig ca fiind o fată cuminte și liniștită. Mama și sora tinerei sunt stabilite în Italia, iar vestea cruntă a morții sale a căzut ca un trăsnet peste familie și apropiați.

Mama tinerei susține că a vorbit cu fiica ei chiar înainte de a pleca la munte și că a atenționat-o să aibă grijă.

„Eu am sunat-o că eram preocupată cu muntele ăsta. Și am sunat-o și i-am spus ”Te rog, nu te du”. Și i-am zis să aibă grijă. I-am spus să aibă grijă la râpe și a spus ”Da, mamă”, a spus mama tinerei ucise de urs, pentru Alo, Iași.

I-am spus să aibă grijă și ea a spus „nu, că m-ai ținut mereu mai strâns și acum vreau să mă duc, să fac o experiență de-asta”. Şi i-am spus: „Dacă te duci, ai te rog

grijă cu urşii, ai te rog grijă la râpe, la toate, că e foarte periculoasă perioada asta”

Matușa fetei era acasă și a făcut câteva declarații despre nepoata ei: „Nu ştiu ce s-a întâmplat. Ea nu este venită, de răspuns la telefon nu răspunde nimeni. Nu pot să iau legătura cu nimeni. Mama ei este în Italia, cealaltă soră este plecată şi ea. Nu ştim nimic, nu ne spune nimeni nimic.

Păstrez legătura, am încercat să sun şi mi-a închis telefonul. În cazul ăsta normal să nu ne răspundă. Ultima dată am vorbit luna trecută. Am vorbit, trebuia să vină aici şi să facă curăţenie, la sfârşitul lunii iunie. De obicei vine şi trece pe la mine. Venea cu faţa, făceau curăţenie. Ea are şi serviciu, lucrează. Fata avea un prieten, nu lucra, aşa am înţeles de la mama ei. Nu ştiu cu ce se ocupă, nu spunea tot.
Fata era liniştită. Mama ei e sora bărbatului meu, suntem neamuri. Erau oameni buni, municitori. Ştiam că trebuie să se ducă fata în vacanţă. Sunt şocaţi toţi. Nu ştiu dacă trebuiau să se căsătorească, nu mi-a spus nimic. Aştept să vină ea şi să vorbesc”

 

UPDATE:  Ursul care a atacat mortal o tânără de 19 ani pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi a fost împușcat marți, iar autoritățile prahovene urmează să verifice dacă animalul era purtător de rabie.

În același timp, poliția a deschis o anchetă pentru a examina legalitatea împușcării ursului, potrivit informațiilor transmise de News.ro.

„Aşteptăm să aducă animalul. Vom face examen anatomo-patologic şi în vederea depistării virusului rabic”, a transmis directorul DSVSA Prahova, George Stratulat, pentru News.ro.

UPDATE: Potrivit salvamontiștilor, fata zăcea la doar 100 de m sub potecă, iar alături de ea era si ursul.

Sergiu Frusinoiu- Salvamont Bușteni: „Nu știu dacă mă credeți, am pielea de găină, la un moment dat am auzit un urlet, am crezut că sunt colegii mei atacați, am fost în pericol foarte mare. Ursul era în apropiere de victimă, am încercat să ne apropiem, nu ne lasă”.

Citește și: EXCLUSIV: Declarațiile uimitoare ale unei tinere care a fost pe Jepii Mici cu două zile înainte ca un urs să o ucidă pe tânăra de 19 ani: „Poți mereu să dai nas în nas cu un urs”

Ștefan Petrus- Salvamont Bușteni: „Se văd urme de mușcături, era mușcată de picior, pe spate.”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

UPDATE: Tânărul a relatat anchetatorilor că se îndreptau spre cascada Spumoasa de pe valea Jepii Mici când au întâlnit ursul pe potecă. Potrivit știrileprotv.ro, tânărul a menționat că inițial planificaseră un alt traseu, însă iubita lui a insistat să meargă spre cascadă pentru a se bucura de peisaj și a se relaxa.

„Inițial am vrut altceva dar ea a zis să facem traseul ăsta, am zis că urcăm până la cascadă, să avem o după amiază minunată. A fost neașteptat, am încercat să sperii ursul dar nenorocirea s-a întâmplat, preferam să fiu eu”, a declarat iubitul tinerei ucide, potrivit sursei menționate anterior.

Maria Diana a avut parte de un destin tragic după ce a fost atacată de un urs, marți, 9 iulie. Animalul feroce a tras-o într-o râpă adâncă în zona Jepii mici, Valea Prahovei. Iubitul fetei, martor la incident, a sunat înspăimântat la 112, dar în zadar. Echipele de salvare și autoritățile s-au mobilizat imediat, dar, din păcate, nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Citește și: Ursii au terorizat cateva sate din judetul Buzau. De cateva nopti, fiarele salbatice vin prin gospodariile oamenilor si ataca tot ce misca

Tânăra în vârstă de 19 ani a fost ucisă de un urs

Tragedia cutremurătoare a avut loc marți, când tânăra de 19 ani a fost atacată mortal de un urs în apropierea unui traseu montan. Animalul a târât-o într-o râpă, iar iubitul ei, martor la această scenă terifiantă, a sunat imediat la 112, cerând ajutor. În stare de șoc, el a sperat până în ultimul moment că fata va supraviețui. Cu toate eforturile echipelor de salvare, fata a murit din cauza rănilor severe.

Citește și: O mamă și fiica ei au fost atacate de un Ciobănesc Carpatin într-un parc din Capitală. Care este starea victimelor

Din primele informații furnizate de Digi24, tânăra în vârstă de 19 ani se numea Maria Diana și era din Iași, însă avea viză de flotant pentru București. Tânăra era pasionată de fotografie şi tocmai absolvise liceul. 

„La data de 09.07.2024, IPJ Prahova a fost sesizat de către un bărbat despre faptul că prietena sa, vârstă de 19 ani, a fost atacată de un urs și trasă într-o râpă. La fața locului a fost solicitat un elicopter SMURD.”, a fost comunicatul transmis IPJ Prahova și preluat de sursa menționată anterior.

Echipele de intervenție s-au mobilizat rapid la locul tragediei, însă nu au mai putut face nimic pentru a salva viața tinerei. Salvamontiștii s-au străduit să recupereze trupul, într-o misiune extrem de dificilă, având în vedere că ursul încă se afla în apropiere. Iubitul tinerei a fost preluat de autorități și transportat în siguranță la Bușteni, în stare de șoc, menționează Cancan.ro.

Animalul a fost împușcat

Ursul care a atacat mortal turista în vârstă de 19 ani a fost împușcat de către autorități, potrivit Digi24. Incidentul tragic a avut loc într-o zonă frecventată de turiști, iar echipele de intervenție au fost chemate imediat pentru a gestiona situația.

Citește și: Răsturnare de situație. De ce ar fi intrat în bârlogul ursoaicei bărbatul ucis în Harghita

Decizia de a împușca animalul a fost luată după ce acesta a atacat în mod repetat echipele de salvare, care se străduiau să recupereze trupul neînsuflețit al tinerei de 19 ani. Ursul, devenit extrem de agresiv, a reprezentat un pericol iminent pentru salvatori și pentru ceilalți turiști aflați în zonă.

Trupul neînsuflețit al tinerei în vârstă de 19 ani a fost dus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!