Cine era Bianca, adolescenta de doar 15 ani care a murit după ce a primit trei diagnostice greșite în patru zile. Bianca și-a dat ultima suflare în brațele mamei

Autor: Lavinia Medrea

Bianca și-a dat ultima suflare în brațele mamei

Sursa: Observator News

O uriașă tragedie a avut loc în Focșani, unde o fată în vârstă de 15 ani a murit după ce a fost diagnosticată greșit de trei ori în decurs de patru zile.

Familia vrea să facă plângere la poliţie şi la Colegiul Medicilor pentru a afla motivul pentru care a murit Bianca, dar și dacă ar fi putut fi salvată.

„Copilul meu nu își mai revenea. Și poate că bunul Dumnezeu n-a vrut să mi-o lase așa”, a declarat Daniela Medeteanu, mama Biancăi.

Cine era Bianca, adolescenta care a murit după trei diagnostice greșite

Bianca Mihaela avea 15 ani și, dintr-o dată, i s-a făcut rău la școală. Tânăra avea dureri groaznice de cap și îi venea să vomite, motiv pentru care și-a sunat mama plângând și a spus că vrea să meargă la medic. La spitalul Sf. Pantelimon din Focșani, Bianca a primit, de la medicul de gardă, diagnostic de cefalee și hipocalcemie, pentru care i-a dat o rețetă și a trimis-o acasă.

„Are un început de viroză, exact așa s-a exprimat. Pentru prima vizită, cred că nu-i normal, pe ce baza pui un diagnostic? Măcar o analiză”, a mai spus Daniela Medeteanu.

„Să trimiţi un pacient acasă, în loc să-l internezi, să-i faci nişte investigaţii, îl iei şi îl trimiţi acasă că se preface...”, sunt vorbele lui Bălănici Nicuşor, unchiul Biancăi.  

Citeste si: Greșeala fatală a tatălui cu 12 copii care și-a pierdut viața într-un accident. Momentul impactului a fost surprins de camerele de supraveghere. Video

„După ce a fost consultată de medicul de gardă diagnosticul a fost de cefalee şi hipocalcemie. Pentru că nu prezenta alte semne clinice care să ridice semne de întrebare, fata a plecat acasă cu reţetă de antialgice şi suplimente de calciu”, a declarat Alina Cosma, Spitalul Judeţean Focşani.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Bianca se simțea din ce în ce mai rău pe zi ce trece, așa că familia chemat ambulanța acasă.

Medicul i-a dat un calmant, iar fata își mai revenise, dar a doua zi a mers din nou la spital din cauza durerilor insuportabile.

„Diagnosticul la internare dat de medicul de gardă a fost de anemie clinică şi tulburări de coagulare în observaţie. În urma investigaţiilor medicale, a reieşit o trombocitoză severă, iar mediciul a bănuit un debut brusc de leucemie sau de o boală hematologică”, a declarat Alina Cosma, Spitalul Judeţean Focşani. 

Bianca a fost transferată la Spitalul de Copii din Iaşi înainte să moară

Dusă la Spitalul de Copii din Iași, Biancăi i-au fost făcute analizele și investigațiile.

„A fost compensată anemia și sigur deficitul trombocitar. Acesta este și diagnosticul de anemie severă și trombocitopenie”, a spus Solange Tamara Roșu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Iaşi.

„Ea a intrat la reanimare, s-a agravat așa, a făcut o criză, nu își mai găsea locul și apoi voia să vorbească cu mine și se bâlbâia”, a mărturisit mama fetei.

Cu toate că a primit transfuzii de sânge, inima Biancăi a cedat. Adolescenta a intrat în stop cardio-respirator și a murit în brațele mamei sale. 

Citeste si: Ce i-a spus tatăl lui Miriam Ciobanu înainte să fie lovită în plin de un șofer băut și stupefiat. Tânăra îl sunase cu o oră înainte să aibă loc tragedia

„Toată noaptea am stat lângă ea, cu mâna în mâna ei. O infecție atât de mare încât părea că i-ar fi fost pus ceva. Mereu mă întrebau dacă a mers la vreo petrecere undeva, numai că copilul meu nu mergea nicăieri”, a spus mama Biancăi.

În urma efectuării necropsiei, s-a descoperit că Bianca Mihaela a murit în urma unui stop cardio-respirator, enterocolită hemoragică, trombocitopenie, dar şi în urma infecţiei cu COVID-19, iar de menționat este că nici nu a fost testată în acest sens. Familia fetei este hotărâtă să depună plângere.