Cine era, de fapt, pilotul avionului MiG-21 LanceR, prăbușit în Constanța. Costinel Iosif Niţă a fost găsit mort

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 03 mar 2022, 10:30

Cine era, de fapt, pilotului avionului MiG-21 LanceR, găsit mort în această dimineață

Sursa: MApN

Pilotul avionului MiG-21 LanceR, prăbușit în județul Constanța, a fost găsit, joi dimineață, decedat. Cine este, de fapt, Costinel Iosif Niţă, bărbatul care și-a pierdut viața în accidentul aviatic?

Aeronava de tip MiG-21 LanceR a dispărut de pe radar, miercuri seară, în jurul ore 20:03, după ce la ora 20:00, a pierdut legătura radio cu turnul de control. La bordul avionului se afla Căpitanul Costinel Iosif Niță, în vârstă de 31 de ani. Acesta a fost găsit, joi dimineață, 3 martie, mort.

Cine era, de fapt, pilotu avionului MiG-21 LanceR, găsit mort în această dimineață

Pilotul Costinel Iosif Niță avea peste 570 de ore de zbor, din care 420 pe pe MiG-21 LanceR, a informat MApN. Căpitanul avea 31 de ani, era căsătorit și nu avea copii. Acesta era pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea din 2014.

“Căpitanul Costinel Iosif Niţă, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit miercuri, 2 martie, în judeţul Constanţa, şi-a pierdut viaţa.

Pilotul avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR. O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene şi Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanţa continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul”,

a transmis Ministerul Apărării Naţionale.

Citeste si: Cine sunt cei 7 militari care și-au pierdut viața în accidentul aviatic de lângă baza militară Mihail Kogălniceanu

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Reamintim că în căutarea aeronavei a plecat un avion militar, IAR 330-Puma, care s-a prăbușit în apropiere de baza militară Mihail Kogălniceanu. În elicopter se aflau 7 militari. Ministerul Apărării Naționale a transmis că, în urma accidentului aviatic, toate cele șapte persoane au murit. 

Citeste si: Ultimele imagini înainte de prăbușirea MiG-ului. Ce se poate observa pe camerele de supraveghere

Toate aeronavele de tip MiG-21 LanceR, respectiv IAR 330 Puma, au fost consemnate la sol până la finalizarea anchetei

Forţele Aeriene şi Parchetul Militar fac cercetări, după ce o aeronavă MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar, potrivit unui comunicat al MApN. Avionul s-a prăbușit în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuibilă.

La scurt timp, elicopterul care a plecat în căutarea avionului MiG s-a prăbușit, iar toate cele șapte persoane care se aflau la bord au murit.