Cine era de fapt unul dintre cei patru preoți care au apărut alături de Gigi Becali pe Arena Națională?

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 15 mai 2024, 12:37

Gigi Becali a venit însoțit pe Arena Națională de fostul arbitru Alexandru Tudor, actualmente preot călugăr.

Sursa: Profimedia & Playtech

FCSB a disputat sâmbătă, 11 mai, penultima partidă din actualul sezon al Superligii, la finalul căreia a primit trofeul de campioană.  

FCSB a disputat pe Arena Națională penultimul duel din actualul sezon, împotriva celor de la CFR Cluj. Cel mai neașteptat eveniment a fost prezența lui Gigi Becali pe stadion alături de cei peste 50.000 de suporteri, iar acesta nu a venit singur, ci însoțit de patru călugări.

Alexandru Tudor, de la arbitru FIFA la călugăr

La intrarea pe stadion, Gigi Becali a fost surprins în compania a patru preoți, printre care se afla și un fost mare arbitru român, retras din activitate pentru a urma calea monahală.

Alexandru Tudor, fost mare arbitru FIFA, retras din activitate în anul 2018, la vârsta de 47 de ani, este de nerecunoscut.

Retragerea sa a venit după o carieră îndelungată, arbitrând 21 de sezoane în primul eșalon fotbalistic din România, și din 2001 până în 2015 pe plan internațional.

În ultimul său an de activitate, după ce a fost cunoscut ca un arbitru dur și exigent în campionatul intern, a luat decizia să-și schimbe radical atitudinea, motivând care sunt motivele din spatele acestei alegeri.

„Mândria este un defect pentru un arbitru. În ultimii ani, într-adevăr, mi-am schimbat atitudinea pentru că, de la o vreme, încerc să învăţ să devin părinte sau model pentru fiul meu.

Şi evident că vreau să explic respectivilor jucători cum încerc să-i explic şi fiului meu. Ce e bine, ce e mai puţin bine, încercând să-i conducem spre a face ceea ce pot de valoare, nu ceea ce pot fără valoare.”

, explica fostul arbitru Alexandru Tudor.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Citește și: Schimbări majore în ceea ce privește obținerea pașaportului în România. Ce trebuie să știe cetățenii despre eliberarea documentului

Citește și: S-a rupt lanțul de iubire! Cristi Tănase a depus actele de divort după ce soția sa a obținut ordin de restricție

Gigi Becali: „Călugării sunt frații mei și îi iubesc”

La meciul jucat de FCSB pe Arena Națională, fostul arbitru Alexandru Tudor nu a fost recunoscut, totodată, preotul nu a stat în compania lui Gigi Becali pe întreaga perioadă a meciului.

Ulterior, Gigi Becali a vorbit despre decizia de a-i aduce pe cei patru călugări pustnici pe stadion.

„Am zis că vin cu călugării care sunt frații mei, care s-au rugat pentru mine și care mi-au dat ajutorul să câștig titlul.

Ei sunt frații mei pe care-i iubesc. Dacă nu-i văd o săptămână sau două, mi-e dor de ei.

Am zis să merg cu ei, ca să dăm slavă Domnului, să facem mărturisire.

Am luat binecuvântarea de la episcop ca să putem să mergem, pentru că ei sunt călugări pustnici.”, a explicat latifundiarul din Pipera.