Cine erau „concubinele costisitoare„ pe care le întreținea Sorin Oprescu! Ultimele detalii despre condamnarea fostului primar general al Capitalei

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 17 feb 2023, 02:25

Sorin oprescu și concubinele costisitoare. Detalii picante despre viața fostului primar general

Cine erau „concubinele costisitoare„ pe care le întreținea Sorin Oprescu, fostul primar general al Capitalei. Acestea sunt ultimele detalii despre condamnarea fostului edil la 10 ani și 8 luni de închisoare.

Concubine costisitoare, hoteluri de lux, excursii scumpe, acestea sunt doar câteva dintre detaliile picante care au ieșit la iveală după condamnarea la 10 ani și 8 luni de închisoare a fostului primar general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Citeste si: Sorin Oprescu, in lacrimi la emisiunea lui Denise Rifai. Ce intrebare l-a pus in dificultate? Nu a putut scoate niciun cuvant

Concubinele costisitoare ale lui Sorin Oprescu. Detalii picante despre viața fostului primar general al Capitalei 

Condamnarea fostului primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, la pedeapsa închisorii cu executare pentru următorii 10 ani și 8 luni a scos la iveală detalii picante despre viața intimă a fostului edil. 

Condamnat pentru fapte de corupție, Sorin Oprescu, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au redactat motivarea prin care l-au condamnat pe fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, la 10 ani şi opt luni de închisoare.



Aceasta cuprinde și detalii picante despre viața intimă a fostului primar general al Capitalei, care a plătit din bani publici „micile plăceri„, cum ar fi „plimbări frecvente între proprietăţile sale luxoase şi la Viena, la hoteluri de lux, întreţinerea unei concubine costisitoare şi altele asemenea”. 

Imaginea publică falsă pe care şi-a creat-o, în condiţiile în care unicul său interes real, din funcţia de demnitate publică cu care a fost învestit, a constat în ridicarea nivelului propriei bunăstări, din banul public, şi consumarea plăcerilor vieţii, precum plimbări frecvente între proprietăţile sale luxoase şi la Viena,
la hoteluri de lux, întreţinerea unei concubine costisitoare şi altele asemenea”, 
se arată în motivarea judecătorilor Curții de Apel București referitoare la condamnarea lui Sorin Oprescu. 

Citeste si: Cine este si cum arata iubita lui Sorin Oprescu! Cu cati ani este mai tanara Adriana Nica decat fostul edil al Capitalei!

Judecătorii au mai arătat că „responsabilitatea unei funcţii de demnitate publică presupune devotament şi sacrificiu, pentru crearea binelui comun, pe care inculpatul nu l-a realizat, în preocuparea sa pentru sine şi pentru propria

sa imagine, disimulată”.

Magistraţii care l-au condamnat la închisoare pe fostul primar general al Capitalei au mai arătat că implicarea lui Sorin Oprescu „presupunea deparazitarea Primăriei Municipiului Bucureşti, cu instituţiile aflate în subordinea sa, de toată reţeaua de corupţie care o sufocă, în special cimitirele, controlate de clanuri de interlopi”.

Citeste si: Saptamana aceasta, interviu memorabil cu Sorin Oprescu, la “40 de intrebari cu Denise Rifai”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„În loc să ia măsuri pentru înlăturarea corupţiei, inculpatul a preferat să o controleze, prin oamenii săi de încredere, şi să împartă mita cu corupţii de sub nivelul său. În această inerţie şi de la nivelul bunăstării sale, parte trecută pe seama altora, inculpatul însuşi a rămas captiv în falsa sa imagine publică, prin urmare în convingerea eronată privind utilitatea sa, ca demnitar, şi în valoarea sa istorică”, se mai arată în sentinţa Curţii de Apel Bucureşti, citată de adevărul.ro. 

Judecătorii au arătat că „probele din dosar fac dovada unei alte identităţi şi a unei alte realităţi, pe care (n.r. Sorin Oprescu), încă, nu le acceptă”. Magistraţii au mai reţinut „abilitatea inculpatului în a-şi apropia oameni simpli, pentru a-i folosi în interesul său infracţional, de a-i intermedia şi aduce foloasele necuvenite, cu toţii păstrând tăcerea, într-o complicitate morală„. 

Sorin Oprescu a fost dat în urmărire generală 

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost dat în urmărire vineri, nefiind găsit la domiciliu pentru a fi încarcerat, după ce a fost condamnat definitv la 10 ani şi opt luni de închisoare. 

Astăzi, 13 mai  2022, în urma deciziei instanţei, Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei a pus în aplicare un mandat privind condamnarea la pedeapsa cu închisoarea de 10 ani şi 8 luni, emis pe numele unui bărbat. Acesta nu a fost găsită la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost dispusă punerea în urmărire, fiind emis şi mandat european de arestare”, a transmis, vineri, Poliţia Capitalei.