Cine este autorul masacrului de la o școală din Rusia - Cel puțin 15 persoane au fost ucise şi 40 rănite, printre care copii

Autor: Alina Petre
Actualizat: 26 iun 2023, 05:15

Cine este autorul masacrului de la o școală din Rusia

Un atac armat a avut loc avut loc astăzi într-o şcoală din oraşul Izhevsk, capitala regiunii Udmurtia din centrul Rusiei.

Cel puțin 15 persoane au fost ucise şi 40 rănite, printre care copii, în urma unui atac armat a avut loc avut loc astăzi într-o şcoală din oraşul Izhevsk, capitala regiunii Udmurtia din centrul Rusiei. 

Citeste si: Noi detalii despre masacrul din Argeş- Ce au găsit polițiștii asupra criminalului- 5 persoane au fost ucise

Cine este autorul atacului armat de la o școală din Rusia

Un bărbat înarmat a deschis focul într-o școală din centrul Rusiei, ucigând cel puțin 15 persoane și rănind 40, spun oficialii ruși.

Printre victime se numără 11 copii de la școala cu aproximativ 1.000 de elevi din orașul Izhevsk, potrivit BBC. 

Artiom Kazanţev, bărbatul care a comis atacul armat la o școală din oraşul Ijevsk, din Republicii Udmurtia (centru Rusiei), era înregistrat în evidenţa unui dispensar psihoneurologic, a declarat guvernatorul republicii, Aleksandr Brecealov.

Acesta a adăugat, potrivit publicaţiei Kommersant, că starea răniţilor după atacul armat comis este evaluată ca fiind de la moderată până la severă, în funcţie de fiecare în parte, scrie Meduza, potrivit Rador.

Suspectul purta un hanorac 'negru' pe care era imprimat un simbol nazist şi o cagulă' pe cap, potrivit anchetatorilor, care au stabilit şi identitatea atacatorului: un fost elev al acestei şcoli, Artiom Riazenţev, născut în 1988.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Anchetatorii au dat publicităţii o înregistrare video care arată corpul unui individ lungit la pământ, cu sânge în jurul capului, îmbrăcat într-un hanorac negru cu o svastică roşie imprimată pe haină.

Vladimir Putin, reacție după atacul sângeros

Vladimir Putin a denunțat atacul de la școala din Ijevsk pe care l-a numit un „atac terorist inuman”.

Tragedia a avut loc în cursul dimineţii la Şcoala nr.88 din Ijevsk, oraş situat chiar la vest de Munţii Ural, lanţul muntos care desparte Rusia europeană de cea asiatică. În acest oraş se află uzinele producătoare de puşti de asalt Kalaşnikov. 

Școala se află în centrul orașului Ijevsk, de aproximativ 650.000 de locuitori, și este în apropiere de clădirile guvernamentale.

Atacatorul s-a sinucis. Nu există detalii cu privire la posibilul motiv al sângerosului atac.

Pe rețelele sociale au apărut informații conform cărora atacatorul ar fi fost un soldat mobilizat care nu voia să meargă la război în Ucraina. Autoritățile ruse susțin, însă, că atacatorul ar fi aparținut unei „organizații neofasciste” și că avea o svastică imprimată pe hanorac.

Citeste si: Doi frați au fost împușcați în cap de un fost polițist șef. La început, anchetatorii au crezut că este vorba de un asasinat comandat de mafioți

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.