Cine este băiatul care s-a înecat la un ștrand din Satu Mare - A fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD

Author: Alina Petre
Actualizat: 26 mai 2023, 03:10

Un băiat s-a înecat la un ștrand din Satu Mare

Un copil s-a înecat la un ștrand din Satu Mare. La fața locului a intervenit un elicopter SMURD.

Momente de panică la un ștrand din Satu Mare, după ce un băiat s-a înecat în bazin. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 13:00, în localitatea Mihăieni.

S-a solicitat intervenția echipajelor de prim-ajutor pentru resuscitarea minorului, la fața locului a intervenit și un elicopter SMURD.

Citeste si: Cine era tânărul în vârstă de 18 ani, care s-a înecat în apele Dunării. Trupul neînsuflețit a fost găsit în urmă cu 24 de ore

Cine este băiatul care s-a înecat 

Băiatul, în vârstă de 13 ani, a fost scos din apă de către martorii aflați la fața locului. Copilul se afla în stare inconștientă.

„Astăzi, 26.08.2022, la ora 13:12 dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat despre un copil (în vârstă de aproximativ 13 ani) înecat, la ștrandul din localitatea Mihăieni.

Copilul a fost scos din apă de către cetățeni, acesta fiind inconștient. La locul intervenției se deplasează echipajul de Terapie Intensivă Mobilă SMURD, cu medic, din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare. A fost solicitat și sprijin aerian, astfel încât la locul intervenției se va deplasa elicopterul SMURD Jibou”
, a precizat ISU.

Se pare că băiatul ar fi făcut o ciză convulsivă în timp ce se afla în apă și, în ciuda intevenției rapide a persoanelor aflate în zonă, ar fi înghițit o cantitate mare de apă.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

” A fost solicitat și sprijin aerian, astfel încât la locul intervenției se va deplasa elicopterul SMURD Jibou. La ora 13.35 victima a fost preluată de elicopterul SMURD Jibou și a fost transportată la Unitatea de Primire Urgențe Satu Mare. Copilul este inconștient, intubat și ventilat mecanic”, se precizează în informarea SMURD Satu Mare.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a identifica posibilii martori, respectiv pentru a stabili contextul în care s-a produs tragedia.

Un alt tânăr a murit înecat la un ștrand din Cluj-Napoca

O altă tragedie s-a produs cu două săptămâni în urmă. Un tânăr, în vârstă de 15 ani, și-a pierdut viața după ce s-a înecat la un ștrand din Cluj Napoca.

Băiatul a pătruns în incinta ștrandului după încheierea programului.

Echipajul medical SMURD a efectuat manevre de resuscitare timp de zeci de minute, însă fără rezultat. IPJ Cluj a deschis o anchetă în acest caz.

Citeste si: Un copil care a intrat în mare, deși steagul roșu era arborat, a fost salvat de la înec în ultima secundă

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.