Cine este băiețelul de un an care a fost lovit mortal de mașina poliției: ”Doar eu știu cât m-am chinuit să-l cresc” Tatăl copilului a rupt tăcerea

Author: Diana Bostan
Actualizat: 03 nov 2023, 17:43

Un copil din Brăila a fost ucis de mașina poliției

Sursa: PixaBay

O adevărată tragedie s-a abătut asupra unei familii din Brăila. Un copil în vârstă de un an și cinci luni a fost lovit mortal de o autospecială a poliției. Un tată disperat își strigă acum durerea.

Un copil în vârstă de un an și cinci luni a decedat după ce a fost călcat de mașina poliției. Tragedia a avut loc, joi, pe o stradă din Brăila, iar în mașina de poliție se aflau doi agenți din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale. 

Băiețelul în vârstă de un an și cinci luni a fost lovit mortal

O familie întreagă îl plânge acum pe copilul în vârstă de un an și cinci, ucis de autospeciala de poliție. Agenții veniseră chiar la familia micuțului pentru a lăsa o citație

fratelui său mai mare, însă nimic nu prevestea ceea ce urma să se întâmple.

Citește și: Cea mai mare greșeală pe care o fac șoferii când depășesc o altă mașină: Poți rămâne fără carnet

Pe imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se poate observa cum polițistul se urcă în mașină și pleacă de pe loc, fără a se asigura însă că în fața mașinii se afla copilul în vârstă de un an.

În momentul în care a realizat ce a făcut, polițistul coboară din mașină și merge spre disperat spre victimă. Imediat după accident, membrii familiei și mai mulți vecini au ieșit în stradă, însă în ciuda manevrelor de resuscitare acordate de medicii sosiți la fața locului, copilul a decedat.

Din primele date, doi polițiști erau acolo pentru atribuții de serviciu, iar la plecarea de pe loc au lovit copilul și manevrele de resuscitare nu au avut rezultat.

Din verificări s-a stabilit că un grup de minori au ieșit dintr-o curte și erau nesupravegheați ”, a declarat Geanina Niculae, purtător de cuvânt, IPJ Brăila.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Părinții sunt în stare de șoc și-și strigă durerea

Mama, tatăl, dar și fratele micuțului nu-și revin din șoc și nu înțeleg cum fiul lor mai mic a plecat atât de devreme din această lume.

Tatăl copilului susține că a făcut eforturi foarte mari pentru a-și crește copii, iar acum fiul cel mic nu mai este.

Nu mai am nicio putere. Doar eu ştiu cât m-am chinuit cu copilul ăla, să-l cresc, şi altul vine şi mi-l omoară”,  a declarat tatăl copilului, potrivit observatornews.ro. În urma tragediei, vecinii s-au mobilizat și i-au ajutat pe părinții îndoliați cu tot ce este necesar pentru înmormântare.

Mama copilului este revoltată și vrea ca vinovatul să plătească cu ani grei de închisoare pentru moarte fiului său. Unii martori susține că șoferul autospecialei de poliție avea viteză și că nu ar fi simțit în momentul în care l-a călcat pe micuț.

Citește și: Un microbuz cu 12 persoane s-a răsturnat pe DN7 în Dâmbovița. S-a activat Planul Roșu de Intervenție

„Eram toți afară, erau copiii în fața porții, am dus copilul de trei ani în casă, iar pe cel mic l-a luat poliția cu mașina, la roată l-a prins, l-a lovit și l-a târât de la poartă până mai încoace. A fost lovit de mașina poliției, dar el a spus că nu mai ține minte de unde l-a luat. Cum nu ții minte, măi frate!? Că l-ai luat de pe bordura aia și l-ai târât, i-ai spart și capul, a murit copilul. Nu rămâne așa, să ajungă la pușcărie, copilul avea 1 an și 4 luni. Copilul meu este mort și tu ești în libertate. L-a luat, dar nu i-a pus cătușe, nu nimic. Dar nu scapă”, a declarat mama pentru  Obiectiv de Brăila.

Polițistul a fost testat cu aparatul etilotest, însă rezultatul a fost negativ. Cercetările continuă în acest caz pentru a stabili în ce circumstanțe a avut loc tragedia.

Această tragedie vine la doi după ce Raisa, o copilă în vârstă de 11 ani, a fost ucisă de o mașină de poliție, pe o trecere de pietoni din Capitală. Agentul vinovat de tragedie a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare.  

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.