Cine este bărbatul care a lansat-o pe Alina Gorghiu în politică! Politiciana a dat mai multe nume celebre: ,,Dacă veți lua filmulețele din perioada aceea, o să il vedeți''

Autor: Oana Picerea
Actualizat: 19 feb 2023, 22:44

Cine este bărbatul care a ajutat-o pe Alina Gorghiu în politică

Sursa: Kanal D

Alina Gorghiu, Președintele interimar al Senatului României și vicepreședinte PNL, a răspuns tirului de întrebări la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Alina Gorghiu se află de 20 de ani pe scena politică și la al patrulea mandat consecutiv de parlamentar, iar de 8 luni ocupă fotoliul de Președinte Interimar al Senatului României, a doua cea mai importantă funcție în Stat, după cea de Președinte. la doar 36 de ani a fost numită Președinte interimar al PNL, fiind prima femeie și cel mai tânăr lider care a condus acest partid. De profesie este avocat, mediator autorizat și artitru al Curții Internaționale de Arbitraj Comercial Internațional.

De asemenea, este Doctor în Drept penal și are un număr impresionant de specializări postuniversitare. 

Citește și: Câți copii are Alina Gorghiu? Ce nume rare a ales vicepreședintele PNL pentru fiii săi

A devenit membru PNL în anul 2002. La doar 24 de ani a devenit consilier local la Primăria Sectorului 5 București, funcție pe care presa a scris că a obținut-o cu sprijinul lui Mihai Voicu.

Cine este bărbatul care a lansat-o pe Alina Gorghiu în politică

Întrebată de Denise Rifai, cărui bărbat îi datorează debutul în cariera politică, Alina Gorghiu a răspuns fără ocolișuri:

''Cred că lui Popescu Tăriceanu, la modul foarte onest. El a fost cel care la momentul în care era președintele partidului a venit si m-a întrebat dacă vreau să fiu pe listele Partidului Național Liberal.

M-am gândit foarte mult la momentul acela, pentru că avocatura era profesia de bază. PNL ieșea dintr-o guvernare în 2008, și nu era așa de bine cotat. Era loteria. Era al doilea sau al treila partid, nu știai dacă intri decât după ce se închideau listele la nivel de circumscripție și la nivel național. Însă, și Mihai Voicu și Bogdan Olteanu și Dan Motreanu și Cristian David și Cristi Adomniței, toți au avut...

Până și Cristi Boureanu era la un moment dat în Partidul Național Liberal și cu toate că am avut mici tachinări în acea comisie de anchetă, toți oamenii aceia din generația mea au avut un cuvânt de spus în formarea mea politică. Dar dacă trebuie să îi mulțumesc unui factor de decizie politic, la modul onest, acela este Călin Popescu Tăriceanu. Și dacă veți lua filmulețele din perioada aceea, o să il vedeți pe Călin Popescu Tăriceanu, prima dată și ultima dată, dând cu bidineaua alături de mine, pe un afiș în care făceam

prima campanie cu ștampiluta pentru vot uninominal.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Alina Gorghiu între politică și viața personală. În copilărie și-a pierdut fratele pe plajă

A fost o perioadă frumoasă din viața mea politică. Am intrat în Parlament și au urmat niște momente, unele plăcute, altele mai puțin plăcute. Dar toți președinții PNL pentru mine au fost oameni cu care s-a putut discuta și oameni care mi-au dat o șansă: Călin Popescu Tăriceanu, Crin Antonescu, președintele Klaus Iohannis, Florin Cîțu președinte. Cu Ludovic Orban colaborarea mea nu a fost una dintre cele mai fericite, relația gestională cu Nicolae Ciucă, iarăși foarte buna....''

Urmariti raspunsul complet in materialul video de mai jos:

Citește și: Alina Gorghiu între politică și viața personală. În copilărie și-a pierdut fratele pe plajă