Cine este bărbatul care a murit după ce a căzut într-o fosă septică - Detalii cutremurătoare

Autor: Alina Petre
Actualizat: 21 apr 2023, 00:50

El este primarul care a murit în fosa septică

Sursa: Facebook Sofalvi Szabolcs

Noi detalii ies la iveală în cazul tragediei din Mureș, în care patru oameni au căzut într-o fosă septică, iar trei dintre ei și-au pierdut viața.

Tragedie a avut loc, miercuri, în localitatea Sărățeni din Mureș. Patru persoane au căzut miercuri într-o fosă septică, echipajele ajunse la faţa locului au reușit să scoată victimele, dar din păcate, trei au fost declarate decedate, printre care primarul localităţii, fiica sa, dar şi un vecin al acestora. A patra victimă a fost transportată de urgenţă cu elicopterul, la Târgu Mureş. 

Primarul comunei Sărățeni din județul Mureș, Bíró Csaba, alături de fiica sa și o altă persoană au decedat după ce au căzut într-o fosă septică situată într-o curte particulară, anunță ISU Mureș.

Cele patru victime care au căzut, 3 bărbați și o femeie, au fost extrase inconștiente și s-au efectuat manevre de resuscitare.

”Cu tristețe am aflat de pierderea tragică, în această seară a colegului primar din localitatea Sărățeni, Bíró Csaba, și a fiicei sale. Dumnezeu să îi odihnească în pace și condoleanțe familiei îndurerate de aceste pierderi incredibile!”, a  anunțat primarul UDMR din Sângeorgiu de Mureș, Sofalvi Szabolcs, pe pagina de Facebook.

Citeste si: Patru persoane au căzut într-o fosă septică și trei dintre ele și-au pierdut viața. Manevrele de resuscitare au fost efectuate timp de o oră

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

A patra victimă transportată cu elicopterul SMURD la spital

O singură victimă a răspuns manevrelor de resuscitare, este vorba de un bărbat, în vârstă de 62 ani care a fost transportată cu elicopterul la UPU Mureș, celelalte 3 victime fiind declarate decedate.

„Detaşamentul de Pompieri Târgu Mureş, Punctul de Lucru Sovata, SVSU Sovata, Staţia de Pompieri Miercurea Nirajului intervin pentru extragerea a patru victime căzute într-o fosă septică din localitatea Sărăţeni.

(…) Victimele au fost extrase în scurt timp de către echipajele prezente la faţa locului. Este vorba despre trei victime de sex masculin şi o victimă de sex feminin”, a raportat ISU Mureș.

Cum s-a produs tragedia 

Din primele informații, se pare că proprietarul fosei a chemat un vecin să-l ajute să desfunde canalizarea.

La un moment dat, bărbatul care executa lucrarea ar fi leşinat din cauza vaporilor toxici.

Proprietarul a sunat la servciul unic de urgență 112, dar ca să salveze bărbatul, acesta a cerut ajutor primarului, care locuia în apropiere.

Edilul a venit să îl ajute împreună cu fiica sa. Ambii au intrat în fosă încercând să ajute, dar nu au mai reușit să iasă.

Ulterior a intrat și proprietarul fosei, încercând s-o scoată pe fată, dar și el şi-a pierdut cunoştinţa.

Citeste si: Sute de morţi în Spania şi Portugalia din cauza caniculei. Oamenii se luptă cu temperaturi de peste 45 de grade

 

Taguri: