Cine este bărbatul care a provocat un incendiu la un spital din Cluj-Napoca. Motivul halucinant pentru care a produs un dezastru

Author: Lavinia Medrea

Motivul halucinant pentru care a produs un dezastru

Sursa: PixaBay/ Twitter ziarulunirea.ro - colaj Kanal D

Un incendiu a avut loc la un spital privat din Cluj-Napoca, după ce un bărbat a încercat să fure din vestiarul de la parterul unității spitalicești.

Individul a fost reținut de polițiști la 14 ore de la incendiu

Cine este bărbatul care a provocat un incendiu la un spital din Cluj-Napoca

Un incendiu a avut loc la un spital privat din Cluj-Napoca, pe 16 februarie, astfel că mai mulți pacienți au fost transferați la alte unități spitalicești. Incidentul a avut loc la șapte zile după ce spitalul a primit o amendă pentru că funcționa fără autorizație de la ISU.

Citește și: Un incendiu puternic a avut loc în Satu Mare! Mai multe anexe ale unei case au izbucnit în flăcări

Vineri, bărbatul în vârstă de 48 de ani care a produs incendiul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracțiunilor de tentativă de furt calificat și distrugere.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Pe 17 februarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Secția 4 de Poliție, l-au reținut pentru 24 de ore pe individ 48 de ani. Faptele pentru care este cercetat au fost comise pe 16 februarie, în jurul orei 22:30, la spitalul de pe strada Frunzișului.

Motivul halucinant pentru care bărbatul a produs incendiul 

Bărbatul ar fi intrat în spital, după care s-a dus la parter și a intenționat să fure dintr-un vestiar. Ulterior, într-o cameră în care se aflau diverse materiale inflamabile, a izbucnit incendiul provocat, cel mai probabil, de bărbat.

Incendiul a avut loc în exteriorul spitalului, motiv pentru care ISU Cluj a activat planul roșu de intervenție. Din clădire au fost evacuați 29 de bolnavi.

Citește și: A fost reținută mama celor trei copii care au murit arși de vii, în București. Femeia era plecată de acasă când a avut loc tragedia

La locul incidentului au intervenit polițiștii Secției 4 de Poliție, jandarmii din Gruparea de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și un elev al Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan”, care au acționat cu stingătoarele până la sosirea pompierilor.

Se investighează împrejurările în care a avut loc incendiul provocat de bărbat. S-a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele bărbatului și, de asemenea, prezentarea acestuia în fața instanței. 

Cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și tentativă la furt calificat se continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.