Un planor s-a prăbușit, în Bihor, fără ca cineva să aibă o explicație pentru acest lucru. Mai multe probe au fost strânse de către anchetatori, în speranța că se va putea afla cauza producerii tragediei.
Cine este pilotul planorului care s-a prăbușit, în Bihor
Manșa planorului era controlată de Marius Onița, controlor de trafic la punctul de control, dar și cea mai experimentată persoană de pe acel aerodrom.
Cei care l-au cunoscut îi știu foarte bine pasiunea pentru aviație și au doar cuvinte de laudă la adresa lui. „Era o pasiune, cu siguranţă. O pasiune care îi plăcea, o avea în sânge. Era un om cu experienţă, dar, vedeţi voi, din păcate, eşecul nu ţine cont de experienţă”, a povestit primarul din Ineu, spunând că este convins că de vină pentru cele întâmplate este o defecțiune tehnică.
Planorul s-a prăbușit la mică distanță de aerodromul din Ineu, după ce a fost ridicat de pe pistă de către un avion cu motor. Când a ajuns la înălțime, planorul a fost eliberat, pentru ca planarea să poată începe. La un moment dat, fără ca cineva să își poată explica, Marius pierde controlul, iar planorul se prăbușește.
„Un planor care se îndrepta spre aerodromul Ineu s-a prăbuşit la câteva sute de metri distanţă de pista de aterizare. Din nefericire, pilotul care era prins sub planor nu a mai putut fi salvat, medicul declarând decesul acestuia”, a declarat Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana Bihor, relatează observatornews.ro.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Cer plin de planoare, în weekend-ul tragediei
În Ineu, în weekend, cerul a fost survolat de o mulțime de planoare, iar localncii spun că aceste zboruri nu sunt rare, adăugând chiar că aparatele de zbor nu sunt la o înălțime suficient de mare și se simt puși în pericol.
„Foarte des zboară şi la altitudine cam destul de joasă.
Pentru ca ancheta dificilă să se încheie, de la București, s-a deplasat o echipă de anchetatori ai Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviații Civile.