Cine este bărbatul care și-a înscenat răpirea pentru a petrece Revelionul cu amanta lui. Va fi adus în fața instanței luna aceasta

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 19 oct 2023, 04:45

Va fi adus în fața instanței luna aceasta

Sursa: Facebook Paul Iera

Paul Iera, un bărbat în vârstă de 35 de ani, a fost arestat, astăzi, după ce și-a înscenat răpirea pentru a-și petrece Revelionul cu amanta. Paul și-a mințit iubita că este ținut ostatic.

Sergentul Kate McKinely de la poliția din New South Wales a declarat, vineri, că ancheta legată de răpirea înscenată a lui Paul Iera a păgubit statul cu minim 25.000 de dolari, asta pentru că polițiștii au pierdut ore întregi încercând să-l găsească pe bărbat și să-l salveze. 

Cum și-a înscenat Paul Iera răpirea pentru a-și petrece revelionul cu amanta lui

Paul a plecat de acasă înainte de miezul nopții, pe 31 decembrie. Bărbatul i-a spus că va ieși pentru puțin timp fiindcă trebuie să se vadă cu cineva. 

Citește și: O femeie de 89 de ani, în scaun cu rotile, a fost agresată și a primit dreptul de a fi eutanasiată după ce și-a văzut agresorul încarcerat

Ulterior, partenera lui Paul a primit un mesaj de la o altă femeie, care amenința că l-a răpit și că va plăti pentru recuperarea lui.

„Îți mulțumesc că mi l-ai trimis pe Paul, acum trebuie să plătești pentru asta. La revedere”,  este mesajul trimis de amanta bărbatului, către iubita acestuia. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„Dar va fi bine, îl vom ține cu noi până dimineața. Ne va da nouă bicicleta lui. Nimeni nu se va atinge de el, draga mea, îți promit. Ok?” , a continuat aceasta.

Citește și: „Victimele au între patru și 80 de ani”. Soldații ruși au abuzat o fată de patru ani, de față cu părinții ei. Metodele barbare la care rușii apelează, pentru a induce teroarea în civilii din Ucraina

Pentru că s-a speriat, iubita bărbatului a sunat la autorități și le-a explicat care era situația, crezând că iubitul ei este în pericol pentru că deținea o bicicletă în valoare de 7.000 de dolari. Imediat, poliția a demarat o anchetă și l-a căutat ore întregi, în timp ce discutau și cu potențialii martori. 

Cauțiunea, plătită de familia bărbatului

Paul Iera a fost surprins pe o cameră de supraveghere în timp ce intra în casa amantei lui, cu o geantă în mână, iar poliția a aflat că mesajele erau trimise de la Dapto și nu

de la Wollongong, unde se pretindea că s-ar afla bărbatul „răpit”.

La câteva minute distanță, altă cameră de supraveghere i-a surprins pe Paul și pe amanta lui urcând în mașina femeii. Ulterior, amanta lui s-a întors singură, autoritățile presupunând că l-a lăsat la mașina lui pe bărbatul în vârstă de 35 de ani.

Mama și sora lui Paul Iera au fost cele care i-au plătit cauțiunea pentru a-l elibera.

Bărbatul revine în instanță luna aceasta.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.