Cine este bărbatul de 50 de ani care și-a pierdut viața în urma tentativei de asasinat a lui Donald Trump

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 15 iul 2024, 09:43

Corey Comperatore, un fost șef al pompierilor în vârstă de 50 de ani, a fost ucis în timpul tentativei de asasinare a fostului președinte Donald Trump

Sursa: Faceboook & Profimedia

Un fost pompier și-a sacrificat viața pentru a-și proteja familia în timpul unei tentative de asasinare asupra lui Donald Trump la un miting electoral.

Corey Comperatore, un fost șef al pompierilor în vârstă de 50 de ani, a fost ucis în timpul tentativei de asasinare a fostului președinte Donald Trump. Atacatorul, un tânăr de 20 de ani pe nume Thomas Crooks, a deschis focul cu o pușcă semi-automată AR-15, cunoscută sub porecla de „Arma Americii” datorită frecvenței sale de utilizare în atacurile în masă din Statele Unite.

Bărbatul a murit salvându-și familia

În ultimele sale momente, Comperatore s-a aruncat asupra familiei sale pentru a-i proteja de gloanțe, demonstrând un curaj excepțional. Martorii oculari au declarat că ar fi făcut același lucru pentru oricine altcineva aflat în pericol.

Tentativa de asasinare a generat o reacție globală de indignare și a fost ferm condamnată de Joe Biden, președintele în exercițiu al Statelor Unite, precum și de alți lideri politici.

Biden a subliniat necesitatea de a reduce tensiunile politice și a făcut un apel la unitate națională, amintind că, deși există divergențe de opinie, acestea nu ar trebui să ducă niciodată la violență. Președintele a cerut, de asemenea, o revizuire independentă a măsurilor de securitate la mitingurile politice pentru a preveni astfel de incidente pe viitor.

Sora victimei, a scris într-o postare pe Facebook că Corey „a fost un erou care și-a protejat fiicele”.

„Soția și fetele lui tocmai au trăit ceva de neconceput și inimaginabil. Frățiorul meu tocmai a împlinit 50 de ani și mai avea atât de multă viață de trăit. Ura nu are limite și dragostea nu are limite. Rugați-vă pentru cumnata mea, nepoatele mele, mama mea, sora mea, pentru mine și nepoatele și nepoții lui, deoarece acest lucru se simte ca un coșmar teribil, dar știm că este realitatea noastră dureroasă", a scris Dawn Comperatore Schafer, sora victimei, potrivit Adevarul.ro.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Ce spune Adriana Bahmuțeanu despre condițiile din fosta ei căsnicie și care sunt lucrurile pe care acum nu le-ar mai accepta. „Contractele alea nu aveam nicio valoare juridică.”

Citește și: Sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor este programată luni, 15 iulie: Va fi modificată legislația privind urșii

 

Atacatorul, un tânăr de doar 20 de ani

Thomas Crooks, atacatorul, a fost descris de colegii săi ca un „lup singuratic”, izolat și adesea ridiculizat pentru modul său de a se îmbrăca. FBI-ul investighează în continuare motivațiile sale, dar a descoperit deja dispozitive explozive suspecte în casa și mașina sa. Crooks a folosit arma tatălui său pentru a comite atacul, iar înregistrările arată că era un republican înregistrat, atacul având loc la prima sa participare la alegeri prezidențiale.

Atacul a avut loc într-o zonă de câmp deschis, cu câteva clădiri de înălțime mică, unde mii de americani s-au adunat pentru a-l vedea pe Trump. Crooks s-a târât pe acoperișul unei clădiri și a deschis focul, dar a fost observat de public, nu de forțele de securitate. Un lunetist al Secret Service, situat la 134 de metri de atacator, a fost informat despre poziția acestuia și l-a lichidat. Cu toate acestea, întrebările despre cum a reușit Crooks să se apropie atât de mult rămân fără răspuns.

Moartea lui Corey Comperatore a adus un omagiu emoționant din partea celor care l-au cunoscut, descriindu-l ca un om devotat protejării și servirii comunității sale. Alte două victime, doi bărbați de 57 și 74 de ani, au supraviețuit atacului, dar trauma suferită va lăsa urme adânci.