Cine este Clotilde Armand, primarul sectorului 1. Drama prin care a trecut dupa ce a pierdut 2 copii

Author: Luiza Stama
Actualizat: 02 oct 2020, 10:55
Clotilde Armand a trait doua tragedii de neimaginat

Clotilde Armand are o poveste de viata dramatica, despre care Europarlamentarul USR a si scris, in cartea autobiografica "Am ales Romania. Povestea mea".

Nascuta in Franta, Clotilde Armand s-a stabilit in Romania in 1999 dupa casatoria cu romanul Sergiu Moroianu pe care l-a cunoscut in timpul studiilor la Institutul de Tehnologie Massachusetts.

In varsta de 47 de ani, noul primar al sectorului 1 al Capitalei este de profesie inginer.

In cartea autobiografica "Am ales Romania. Povestea mea", publicata in urma cu cativa ani, Clotilde a povestit despre lucrurile care i-au marcat existenta si care nu sunt nici pe departe povesti de basm.

Dramele lui Clotilde Armand

Mama a patru copii in prezent, politicianul se bucura de o viata de familie echilibrata, insa cele doua pierderi tragice din viata lui Clotilde Armand i-au lasat rani adanci in suflet.

Cand s-a nascut Ondine, am inteles ca toti bebelusii mei vor semana intre ei. Numai prin felul in care ii infasam ca bebelusi ii vom recunoaste mai tarziu in poze.

Cand am venit vara, am plecat la parintii mei sa o botezam pe Ondine. Eram toti fericiti, am mancat drajeurile traditionale, cum este obiceiul la botezuri in Franta. O saptamana mai tarziu, Ondine nu s-a mai trezit din somn. Se apropia de patru luni. Medicii au facut o autopsie completa si concluzia a fost ca a murit de sindromul mortii subite a sugarului. A fost primul nostru soc puternic din viata.
Nici nu stiam ca se poate intampla acest lucru”
, a marturisit Clotilde Armand in cartea sa.

Citeste si: De când vor fi instalați noii primari, câștigători la Alegerile Locale 2020

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: O frantuzoaica vrea sa arate tuturor ca poate conduce o primarie mai bine decat politicienii romani!

Un accident nefericit a schimbat viata a doua familii

Dupa doar cativa ani, pierderea celui de-al doilea copil i-a zguduit si mai tare pe Clotilde si pe sotul ei.

Preadolescenta era greu de gestionat pentru noi, parintii. Dorinta Clarei de libertate… Voia sa aiba opiniile ei si sa se duca libera oriunde. Magazinul ei favorit la Versailles era o librarie, in care gaseai si carti, si hartie colorata, si creioane… Clara isi petrecea mult timp acolo sa-si aleaga lecturile… A fost pe 26 septembrie, in jurul orei 18:00.

Pe un imens bulevard care tine de la castel pana la iesirea din oras spre Paris. A fost lovita de un motociclist care se grabea. Avea o motocicleta Mitsubishi, cea mai puternica de pe piata, asa mi-a spus politistul. Era singura traversare pe care Clara trebuia sa o faca in fiecare zi. Motociclistul se grabea spre avocatul lui pentru procesul de divort. Avea 32 de ani si doi copii. A vrut s-o evite pe Clara cand a vazut-o in fata lui pe trecerea de pietoni.
O spun pentru copiii lui. Vreau sa stie acest lucru. A incercat. Prea tarziu. Prea repede. 100 de kilometri pe ora, la atat i-a fost estimata viteza. Au murit amandoi in fata tuturor elevilor si studentilor care se gaseau in jur. La doi pasi de casa”,
poveteste Clotilde Armand.

Citeste si: Gabriela Firea, prima reactie dupa ce a pierdut alegerile in fata lui Nicusor Dan

Citeste si: Clotilde Armand, marturisiri despre viata sa, dincolo de politica! Iata ce drama ascunde aceasta in spatele carierei sale de succes

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.