Cine este Emil Rengle? Drama care i-a marcat copilăria celui mai cunoscut dansator pe tocuri din România

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 24 nov 2023, 04:35

Cine este Emil Rengle și cum a devenit celebru

Sursa: Emil Rengle Instagram

Cine este Emil Rengle, dansatorul pe tocuri care a devenit celebru în România după ce a câștigat un show de talente?

Cine este Emil Rengle și ce dramă ascunde cel mai cunoscut dansator pe tocuri din România? Chiar dacă pe micul ecran apare mereu cu o stare de spirit bună și afișează o personalitate puternică, Emil Rengle a trăit evenimente care l-au marcat profund. 

Citește și: Cine este și cu ce se ocupă logodnicul Adrianei Bahmuțeanu. George Restivan a trăit o adevărată dramă

Cine este Emil Rengle și cum a devenit celebru 

Emil Rengle a devenit un nume cunoscut în showbiz-ul românesc în anul 2018, atunci când a devenit marele câștigător al unui show de talente din România. Emil Rengle s-a prezentat atunci cu un dans pe tocuri impresionant ce a uimit atât juriul cât și telespectatorii. Deși a devenit celebru în 2018, acesta nu era străin de lumea artistică.

În anul 2015, Emil a fondat proiectul muzical numit RENGLE, la care a lansat discurile single, „Click Click”, „Say Cheese”, „Lost You in Hong Kong” și „China”.  

Tot în același an, Emil Rengle a fost invitat să facă parte din echipa artistica a galei muzicale MTV Europe Music Awards.

Emil Rengle și drumul său către celebritate

Emil Rengle a avut numeroase apariţii în cadrul marilor şcoli de dans internaţionale, precum Broadway Dance Center New York, Pineapple Dance Studio Londra şi Debbie Reynolds Los Angeles. Aici,

Emil Rengle şi-a perfecţionat tehnicile de dans studiind alături de coregrafi celebri, precum Sheryl Murakami (coregraful lui Beyonce) şi Nika Kljun (coregraful lui Kylie Minogue).

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

La doar 18 ani, Emil a fost cel mai bun dansator şi coregraf din România. A câştigat campionatul de dans Hip Hop International şi a semnat coregrafia primei trupe de dans din România care a participat la campionatul mondial World’s Hip Hop Championships, în Las Vegas.

Astfel, Emil a devenit cel mai căutat coregraf din ţara noastră. A colaborat de-a lungul timpului cu artişti precum Alex Velea, Antonia, Loredana Groza, Dj Andi, Fly Project, Anda Adam, Corina, dar şi cu artistele internaţionale Alexandra Stan şi Inna.

Ce dramă ascunde Emil Rengle 

În spatele personalității puternice și încrederii în sine pe care o afișează, Emil Rengle ascunde o dramă tulburătoare. Unul dintre cei mai talentați dansatori și coregrafi din România, Emi Rengle, și-a deschis sufletul în cadrul unei emisiuni TV și a vorbit despre cele mai grele momente din viața sa, momente

care i-au adus multă suferință și l-au tulburat încât a avut nevoie de ajutorul medicilor de la spitalul de psihiatrie. 

Drama din familia lui Emil Rengle a început chiar înainte ca acesta să se nască atunci când mama lui Emil a pierdut primul ei copil, pe fratele coregrafului, pe care acesta nu a apucat niciodată să îl cunoască. Acest lucru i-a provocat acesteia multă suferință și gânduri de suicid care nu au dispărut nici după ce a adus pe lume următorii 2 copii, pe Emil și pe sora lui. 

„Mama mea a avut de multe ori gânduri de suicid. A pierdut un prim copil. Noi am avut un frate, pe care eu nici nu l-am cunoscut. Cel mai des auzeam de la mama faptul că vrea să se sinucidă. Aveam 7-8-9 ani. Nici eu, nici sora mea nu aveam voie să intrăm în camera unde stătea mama. Urla dinăuntru că voia să se sinucidă.

Toată viața mi-a fost frică să nu se întâmple acest lucru. Am devenit obsedat de mama, pentru că nu știam cât o s-o mai am. Fiind mic, nu înțelegeam. Cum adică să vrei să te sinucizi? De ce ai vrea să pleci și să ne lași?”  a mărturisit, cu lacrimi în ochi, Emil Rengle. 

Emil Rengle a ajuns la spitalul de psihiatrie 

Aceste episoade tulburătoare la care a asistat în repetate rânduri și-au pus amprenta asupra stării de sănătate a copilului Emil Rengle, care a ajuns la spitalul de psihiatrie pe când avea numai 6-7 ani. 

Când eram mic mă dădeam cu capul de pereți și de covor și m-au dus la spitalul de nebuni. Doctorul le-a zis că nu sunt nebun, ci că am nevoie de iubire și de atenție. ”, a mai povestit dansatorul. 

Emil Rengle este invitatul lui Denise Rifai de săptămâna aceasta. În cadrul emisiunii care va fi difuzată duminică, începând cu ora 22:00 la Kanal D, acesta va vorbi despre momentele grele care i-au marcat existența. 

Sursă: adevărul.ro; click.ro