Cine este Emil, unul dintre muncitorii care și-au pierdut viața în explozia de la Călimănești „Am pierdut tot ce aveam mai scump. Avea copii de crescut”

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 23 iun 2024, 00:30

Sora lui Emil, bărbatul mort în explozia de la Călimănești

Sursa: Observator

Tragedia de la Călimănești a curmat viața a patru persoane. Suflul exploziei a fost atât de puternic încât erau imposibil de recunoscut.

Emil este unul dintre muncitorii care au decedat în urma exploziei de la Călimănești, Vrancea. Bărbatul a lăsat în urmă o familie distrusă de durere, iar copiii au rămas fără tată.

Sora bărbatului mort în explozie își strigă durerea

Emil, unul dintre muncitorii morți în explozie, era de loc din Bicaz, iar în seara exploziei a fost nevoit să ducă un transport de ciment.

Bărbatul a ajuns însă la momentul nepotrivit, chiar cu puțin timp înainte ca explozia să aibă loc.

Citește și: Ies la lumină noi detalii despre explozia de la Călimănești! Conducta de gaz ar fi fost fisurată înainte de a se începe lucrările pe A7

Bărbatul nu a avut timp de reacție și a rămas carbonizat în cabină. Sora lui Emil este împietrită de durere și susține că acesta avea copii de crescut, copii care acum au rămas fără tată.

Femeia a fost nevoită să meargă la locul tragediei, acolo unde fratele ei a murit carbonizat.

Citește și: Accident grav în Teleorman, între două autocare și un TIR. Autoritățile au activat Planul roșu de intervenție

„Am pierdut tot ce aveam mai scump. Avea copii şi trebuia să îi întreţină şi să îi crească. Sper să nu treacă nimeni prin ce trecem noi.

O familie îndurerată, îndoliată. Copii rămaşi fără nimeni” a spus aceasta pentru Observator.

Citește și: Explozia din Călimănești s-a simțit ,,ca un cutremur''. Ce au făcut victimele, aflate în culmea disperării

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Emil era din Bicaz, iar întreg satul îi plânge moartea. Vecinii au doar cuvinte de laudă la adresa bărbatului și spun despre acesta că mai avea multe de realizat.

„Foarte bun, un om muncitor, pentru familie şi pentru vecini că ne-a ajutat de atâtea ori cu orice,E foarte greu”,  a spus o vecină.

Patru persoane au fost găsite carbonizate, iar alte cinci au fost grav rănite

O nouă tragedie s-a abătut asupra României. O explozie urmată de incendiu a avut loc la Călimănești, în județul Vrancea. Cea mai tânără victimă avea doar 29 de ani și făcuse nunta la începutul lunii septembrie.

Citește și: O bombă de aruncător neexplodată a fost găsită la Reşiţa! Cum a fost descoperită aceasta

Principala cauză a exploziei de la Călimănești ar fi fost o fisură de câțiva centimetri a magistralei construite în urmă cu 30 de ani.

Presiunea pusă deasupra fisurii și o scânteie ar fi declanșat explozia.

Unele surse susțin că muncitorii ar fi folosit un compactor, în loc de lopată așa cum ar fi trebuit din motive de siguranță, însă aceștia nu ar fi știut de existența unei conducte de gaz în zona respectivă.

Citește și: Explozie la magistrala de gaz de la Călimănești: Patru persoane au fost carbonizate, iar alte cinci au fost rănite

„Din susţinerile părţilor, conducta nu avea amplasamentul aici, conform documentelor puse la dispoziţie de proiectant şi de CNAIR. Aşa spune constructorul!” a spus Nicușor Halici, prefect de Vrancea.

Explozia de la Călimănești a avut loc în noaptea de 21 septembrie, iar patru persoane și-au pierdut viața și alte cinci au fost rănite.