Cine este Eva Kaili, vicepreședinta Parlamentului European. Saci cu bani au fost găsiți în casa eurodeputatei Eva Kaili

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 12 dec 2022, 12:07

Eva Kaili, vicepreședinta Parlamentului European, arestată pentru fapte de corupție și spălare de bani

Sursa: Facebook Eva Kaili

Cine este Eva Kaili, vicepreședinta Parlamentului European, arestată în Belgia. Saci cu bani au fost găsiți în casa eurodeputatei anchetate pentru fapte de corupție.

Cine este Eva Kaili, vicepreședinta Parlamentului European, reținută vineri în Belgia pentru fapte de corupție? În urma perchezițiilor, anchetatorii au descoperit saci cu bani în casa eurodeputatei elene.

Eva Kaili a fost exclusă din partidul din care face parte, iar eurodeputații de stânga au cerut demisia acesteia. 

Citește și: Președintele Parlamentului European i-a retras mandatul de vicepreședinte Evei Kaili. Europarlamentara a fost reținută într-un dosar de corupție

Cine este Eva Kaili. Vicepreședinta Parlamentului European a fost reținută pentru fapte de corupție 

Eva Kaili, vicepreședinta Parlamentului European, a fost arestată în Belgia. Eurodeputata elenă este anchetă pentru fapte de corupție și spălare de bani.

Cinci persoane au fost reținute vineri, la Bruxelles, după cel puțin 16 percheziții în cadrul unei anchete privind suspiciunile că „o țară din Golf că influențează deciziile economice și politice ale Parlamentului European, prin plata unor sume substanțiale de bani sau prin oferirea de cadouri semnificative”.

Procuratura federală nu a dat numele țării, dar o sursă judiciară familiarizată cu chestiunea a confirmat pentru AFP că este vorba de Qatar, după cum au dezvăluit Le Soir și Knack.

Eva Kaili a fost deja exclusă din partidul său grec, Pasok, și suspendată din grupul Socialiștilor și Democraților din Parlament. Mai mult, ea se confruntă cu presiuni să renunțe la locul său din Parlament.

PASOK a cerut sâmbătă ca Eva Kaili să renunțe la locul ei în Parlamentul European, dar, până sâmbătă târziu, ea a refuzat să facă acest lucru. Ziarul belgian L’Echo a citat un parlamentar grec anonim care a spus că „știe că asta ar însemna ridicarea imunității parlamentare”, potrivit Ekathimerini, citat de hotnews.ro

Sâmbătă, ziarul belgian L'Echo a susținut că „mai multe pungi pline cu bancnote” au fost descoperite la locuința lui Eva Kaili din Bruxelles, pe care poliția a percheziționat-o după ce l-a surprins pe tatăl acesteia în posesia unei sume mari de

numerar într-o „o valiză”. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Trei politicieni români care au ajuns la închisoare

Cum a ajuns Eva Kaili vicepreședinta Parlamentului European 

Eva Kaili, vicepreședinta Parlamentului European anchetată acum pentru fapte de corupție și spălare de bani, are 44 de ani și s-a născut la Salonic, în Grecia. 

Eva Kaili a absolvit Facultatea de Arhitectură și Inginerie Civilă la Universitatea Aristotel din Salonic. Apoi,  și-a continuat studiile la Universitatea din Pireu, unde a obținut o diplomă de master în Afaceri Internaționale și Europene.

Din 2014, aceasta s-a înscris la studii de doctorat în politică economică internațională la Universitatea din Pireu. 

Înainte de a începe cariera politică, Eva Kaili a lucrat în televiziune, între anii 2004 și 2007. 

Din 2007 și-a început cariera politică în țara natală, fiind timp de cinci ani deputat în Parlamentul elen.

În perioada 2013-2014 a fost președintele Centrului pentru egalitatea de gen din cadrul Ministerului grec de Interne.

Din 2014, este membru ales în Parlamentul European din partea Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților. 

Eva Kaili este vicepreședinte al Parlamentului European din 2022. A fost președinte al Comitetului pentru viitorul științei și tehnologiei și a Centrului pentru IA în perioada 2019-2022. 

Eva Kaili. Viață personală, soț, copii 

În ceea ce privește viața personală, Eva Kaili este căsătorită, iar în luna februarie a adus pe lume o fetiță. 

Soțul Evei Kaili este căsătorită cu italianul Francesco Giorgi, consultant în cadrul Parlamentului European. Cei doi s-au cunoscut la Bruxelles și formează un cuplu de mai bine de 2 ani. În luna februarie, cei doi u devenit părinții unei fetițe, primul copil al cuplului. 

Potrivit hellas.postsen.com și Francesco Giorgi, soțul Evei Kaili, a fost reținut în Belgia pentru fapte de corupție. 

Eva Kaili a fost destituită din funcție 

Eva Kaili, vicepreşedintă a Parlamentului European, care este anchetată de justiţia belgiană pentru suspiciuni de corupţie, a fost destituită din funcție. 

„Având în vedere investigaţiile judiciare în curs de desfăşurare de către autorităţile belgiene, preşedinta Metsola a decis să suspende cu efect imediat toate prerogativele, îndatoririle şi sarcinile care i-au fost delegate Evei Kaili în calitatea sa de vicepreşedinte al Parlamentului European", a anunţat  un purtător de cuvânt al Robertei Metsola, președinta Parlamentului European. 

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.