Cine este femeia omorâtă de câini în București. Reacţia Primăriei Sectorului 6: "Primăriile de sector nu au atribuţii pe partea de ecarisaj"

Author: Diana Tilă
Actualizat: 21 ian 2023, 15:55

Ana Oroș

Sursa: Facebook Ana Oroș

O nouă tragedie în București. O femeie de 44 de ani a murit sâmbătă, 21 ianuarie, după ce a fost mușcată de câini.

Ana Oroș a vea vârsta de 44 de ani și era mama unui băiețel. Din nefericire, femeia și-a găsit sfârșitul în această dimineață în timp ce alerga lângă Lacul Morii din București. O haită de câini s-a năpustit asupra ei, iar în scurt timp a murit din cauza mușcăturilor.  

Citește și: Scene șocante în București. O femeie de 44 de ani a murit după ce a fost mușcată de câini lângă Lacul Morii

Cine este femeia omorâtă de câini în București: "Vă anunț că iubita noastră colegă nu mai este printre noi"

În luna aprilie a anului 2022, Ana Oroș a mai fost la un pas de tragedie. Atunci, după ce a fost mușcată de câini, femeia a intrat imediat în sala de operație din cauza rănilor profunde pe care le-a suferit, potrivit declarației purtătorului de cuvânt al Spitalului Universitar din Capitală, Dr.

Silvia Nica, de la acel moment. 

„Pacienta a ajuns stabilă și respirator și hemodinamic, conștientă și așa a și rămas până în momentul în care a părăsit unitatea de primiri urgențe. Are multiple leziuni tegumentare și unele și mai profunde la nivelul scalpului, la nivelul brațului drept și la nivelul membrelor inferioare. Acum se află în sala de operație. A fost internată în secția de chirurgie plastică, a mers direct la sala din unitatea de primiri urgențe pentru a beneficia de tratamentul chirurgical al acestor plăgi.

Toate plăgile care necesită sutură sunt operate

Ne-a spus că era în programul de jogging pe un câmp undeva în amonte de Lacul Morii și în timpul acela o haită de câini care erau liberi acolo, între 15 și 20 a apreciat dumneaei, a atacat-o. Au doborât-o la pământ și norocul dumneaei a fost că unul dintre bicicliștii care trecea prin zonă a reușit să îndepărteze câinii.

Cu siguranță că vor rămâne niște cicatrici la nivelul tegumentului. În spital poate beneficia de acest suport psihologic și după ce se va externa din spital, dar asta dacă va dori, bineînțeles. Și pentru a-i asigura acum suport psihologic i-am luat personal acordul.

Ana a povestit ce s-a întâmplat atunci: „Eu cunoșteam câinii, dar erau două haite. Pe una o puteam struni, pe cealaltă, la fel, dar erau amândouă și nu am putut.

Mă bucur că au fost acei oameni, acel biciclist, să mă salveze.

Avusesem și o premoniție că se va întâmpla ceva rău. Există un Dumnezeu, am avut puțin noroc, au existat și cazuri fatale”, a spus pentru Fanatik, despre atacul câinilor.

Ana spera că autoritățile vor face în așa fel încât nimeni să nu mai treacă prin ceea ce a trecut ea.

„Știu că s-au sesizat autoritățile. Sper că se vor lua măsurile administrative potrivite, că se vor implica cele două primării care se ocupă de amenajarea zonei Lacul Morii și în amonte, pe Dâmbovița, către Stadionul Chiajna. Sper să își dea mână cu mână și, împreună cu ceilalți, să pună lucrurile la punct.

 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Cred că ar trebui să se facă un grup de lucru între primăriile de acolo (Primăria Sectorului 6 și Primăria Chiajna), cu Poliția, să rezolve situația. Eu cred că există soluții. Acei câini pot fi castrați. Sunt multe familii în străinătate care au nevoie de căței și i-ar adopta. Din ceea ce știu nu i-au adunat încă pe toți, au ridicat doar vreo 10 din cei 15-20 care m-au atacat”, a mai spus Ana.

 

Citește și: Moarte cumplită pentru un bătrân din Brașov. Bărbatul de 71 de ani a fost ucis de o haită de câini

Ana Oroș locuia în București și avea 44 de ani, însă s-a născut în Baia Mare. Femeia care și-a găsit sfârșitul astăzi era pasionată de călătorii, drumeții pe munte și făcea voluntariat. Cei care au cunoscut-o știu că era o persoană activă în ceea ce privește sportul, astfel că a participat la multe concursuri, fiind și membru Alpin Club Pro-Mont București, potrivit spynews.ro.

Moartea ei a lăsat multă durere în urmă, mai ales în rândul familiei și colegilor ei de la Alpin Club Pro-Mont, care au transmis un mesaj prin care și-au exprimat regretul în urma pierderii.

”Dragi prieteni! Cu regret vă anunț că iubita noastră colegă Ana Oros nu mai este printre noi. Ca o ironie a sorții astăzi a fost mușcată și omorâtă în același loc și de aceiași câini (se pare).....Vom reveni cu noi amănunte. Sper ca totuși această știre să fie falsă, o colegă și prietenă a asociației noastre deja a plecat către INML la recunoaștere, eu (Robert Mureșan) Președinte al asociației sper să fie doar o știre falsă deși s-au dat câteva telefoane să ne interesăm dacă este adevărat”, a transmis pe Facebook asociația din care făcea parte.

Citește și: După 16 zile de agonie, Ionuț a murit. Tânărul a fost spulberat de un șofer băut în noaptea de Revelion. Alți 5 tineri au fost răniți

Reacţia Primăriei Sectorului 6: "Primăriile de sector nu au atribuţii pe partea de ecarisaj"

Reprezentanții Primăriei Sectorului 6 au dat, sâmbătă, declarații cu privire la cazul femeii care a murit, după ce a fost muşcată de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din Capitală. 

"Primăriile de sector nu au atribuţii pe partea de ecarisaj, singura instituţie abilitată să monitorizeze şi să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureştiului este Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale.

Femeia a fost găsită de poliţişti pe câmp, la 270 de metri distanţă de cea mai apropiată locuinţă şi la 300 de metri distanţă de cel mai apropiat punct de digul Lacul Morii- zona neamenajată, aflată la graniţa cu Comuna Chiajna. Terenul a aparţinut CAP, iar împroprietăririle au fost făcute de autorităţile din Chiajna. În prezent, se află în posesia a trei persoane.

Chiar şi aşa, Poliţia Locală a Sectorului 6 sprijină ASPA. Au acţiuni săptămânale împreună. Mai mult, anul trecut echipele au fost însoţite de poliţiştii locali în zona Giluleşti Sârbi, în cadrul campaniei de conştientizare a sterilizării animalelor.

Important! Poliţia Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existenţa câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia. Însă, aproape zilnic poliţiştii locali solicită intervenţia celor de la ASPA pentru a captura câinii făre stăpân din alte zone, în special cele aflate la graniţa cu comunele limitrofe", arată comunicatul de presă al Primăriei Sector 6. 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?