Cine este fiica Elenei Lasconi: Este o împătimită a gaming-ului și a dus pasiunea cu ea în Franța

Autor: Cristina Mocanu

Elena Lasconi

Sursa: https://www.facebook.com/elena.lasconi

Oana este fiica Elenei Lasconi și a devenit cunoscută publicului din România datorită emisiunilor de gaming pe care aceasta le-a prezentat.

Oana Lasconi, fiica primarului USR din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, și-a făcut simțită prezența în spațiul public cu opinii puternice și o atitudine independentă. Născută la 20 de ani după ce mama sa s-a căsătorit la doar 18 ani, Oana Lasconi a crescut într-un mediu în care independența și convingerile personale au fost întotdeauna susținute.

Cine este Oana Lasconi?

Cu o vârstă de 31 de ani și rezidând la Paris din 2016, Oana Lasconi se descrie pe contul său de Instagram ca o „susținătoare a drepturilor LGBTQ+, anticapitalistă transilvăneană, socialistă, o veterană

a gaming-ului, cântăreață amatoare și scriitoare în devenire”. Viața sa este marcată de pasiunea pentru jocurile video, iar această pasiune a dus-o la Paris pentru a-și îndeplini visul de a lucra în industria jocurilor.

Potrivit hotnews.ro, Oana Lasconi a început trei facultăți diferite, însă nu a finalizat niciuna dintre ele. A început cu Facultatea de Științe Politice, apoi a trecut prin Facultatea de Drept și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, specializată în literatura rusă.

Cu toate acestea, Oana a recunoscut într-un interviu că nu i s-a părut esențial să-și finalizeze studiile universitare.

„Nu mi s-a părut foarte important să închei niciuna dintre ele. Rusa e o limbă superbă, mi se pare că sună foarte frumos. Şi asta m-a atras la ea, pe lângă faptul că citeam Ilf și Petrov la vremea respectivă. Am învățat alfabetul chirilic, niște construcții simple de una singură.

La fel cum am procedat și cu celelalte facultăți. La Drept am încheiat un an, însă fix de atât am avut nevoie”, a spus Oana.

Citește și: Cine este soțul Elenei Lasconi: Cei doi s-au căsătorit în straie populare la o mănăstire. "Am plâns de bucurie la mânăstire, am cântat și dansat la petrecere..."

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Cariera ei a început la Ubisoft, unde a ocupat un job entry-level, marcându-și astfel debutul în industria jocurilor video. Ulterior, a prezentat emisiunea „Weekly Ops” pentru unul dintre cele mai populare jocuri online de strategie din lume, World of Tanks, continuând astfel în pașii profesiei mamei sale, Elena Lasconi, care și-a construit o carieră la ProTV înainte de a intra în politică.

Oana este o susținătoare a drepturilor LGBTQ

Activism și Convingeri Personale Oana Lasconi nu este doar o personalitate din industria jocurilor video; ea se remarcă și prin convingerile sale puternice și activismul social. Criticând public poziția mamei sale, Elena Lasconi, pentru votul „DA” la referendumul pentru familia tradițională, Oana a denunțat ceea ce ea numește „discriminare jeguroasă”.

Pe contul său de Instagram, Oana se prezintă drept „susținătoare a drepturilor LGBTQ+” și „anticapitalistă transilvăneană”.

Aceste convingeri personale o definesc ca fiind o voce puternică în lupta pentru drepturile minorităților și împotriva discriminării.

Viața la Paris și Legătura cu Mama Din 2016, Oana Lasconi a ales să locuiască la Paris, unde își construiește propria viață pe propriile forțe. Această decizie a dus la o distanțare fizică de familie, iar relația cu mama sa, Elena Lasconi, a fost marcată de momente dificile.

Citește și: A contribuit Alexandru Arșinel la declinul financiar suferit de Jean Paler? „M-a întristat că a spus lucrul ăsta”. Actorul a spus adevărul la „40 de întrebări cu Denise Rifai”

Elena Lasconi a devenit primar al orașului Câmpulung Muscel, fiind prima femeie care a ocupat această funcție în localitatea argeșeană. În ciuda succeselor profesionale, într-un interviu acordat în 2021, Elena a dezvăluit că familia sa a suferit odată cu noile responsabilități politice. „Bucuria vine din plăcerea de a face și din discuțiile, față în față, cu voi. Mâhnirea vine din faptul că familia mea suferă, că nu mai am timp pentru prieteni, familie și nici pentru mine”, a spus primarul.

Oana Lasconi își conturează drumul într-o manieră neobișnuită și independentă. Cu convingeri puternice și o carieră în industria jocurilor video, ea reprezintă o voce înflăcărată în lupta pentru drepturile și egalitatea minorităților. Deși distanța fizică poate crea uneori dificultăți în relațiile de familie, Oana și mama sa, Elena Lasconi, rămân două femei puternice care și-au urmat propriile drumuri în viață.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.