Cine este Florin Spătaru, ministrul Economiei în Guvernul Ciucă. A făcut parte din conducerea șantierelor navale Galați și Mangalia

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 23 aug 2023, 02:50

Florin Spătaru deține un CV bogat fiind: doctor în economie, absolvent a două facultăți, dar şi director al șantierelor navale Damen Galați şi Mangalia.

Sursa: https://www.mediafax.ro/

Cu ce s-a ocupat Florin Spătaru înaine de a deveni ministrul Economiei?

Potrivit adevarul.ro, ministrul Economiei Florin Spătaru este din galați și are 52 de ani.

Cine este de fapt ministrul Economiei, Florin Spătaru

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, s-a născut în decembrie 1969, în Galați și are 52 de ani. Acesta deține un CV bogat fiind: doctor în economie, absolvent a două facultăți, dar şi director al șantierelor navale Damen Galați şi Mangalia.

Acesta, a absolvit London Business School-Școala de Afaceri din Londra.

PSD l-au propus pe acesta în funcția de Ministru al Economiei, la o zi după ce senatorul Marius Humelnicu, a decis să se retragă. Numirea lui Humelnicu, un apropiat al președintelui PSD Galați, Dan Nica, a stârnit un val de reacții în spațiul public, legate de cariera sa de pe vremea când acesta era fotbalist. 

Florin Spătaru a fost propus de aceeași din Galați, condusă de același Dan Nica. Gălățeanul a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru al Economiei din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. Acesta a obținut 30 de voturi „pentru” şi 19 voturi „împotrivă”.

Florin Spătaru are un CV impresionant

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a spus despre Florin Spătaru că are un CV impresionant şi că este dublu licențiat.

Astfel, acesta a declarat că: „Am votat ca propunerea pentru Ministerul Economiei să fie domnul Florin Spătaru, un director de la Damen Mangalia, cu un CV impresionant. Este absolvent a două facultăți, doctor în economie şi, de asemenea, are cursuri la Școala de Afaceri din Londra, foarte implicat şi care credem că va avea activitate foarte bună la Ministerul Economiei”.

Florin Spătaru a făcut parte din conducerea șantierelor navale românești: Galați şi Mangalia.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Cine este Florin Spătaru, noul ministru al Economiei propus de PSD! Îi ia locul lui Marius Humelnicu

Timp de trei ani jumătate a fost director HR (resurse umane) & Corporate Affairs la Șantierele Navale Damen Mangalia, din Județul Constanța, din iulie 2018 şi până în prezent. 

Potrivit CV-ului său, între anii 2004 şi 2009, acesta a fost director economic la Damen Galați, iar din 2009 a fost Director HR & Afaceri Corporatiste. 

În CV-ul acestuia este specificat că: „Asigură conducerea generală, operativă şi curentă a Departamentelor HR & Legal, HSE, Administrativ a Șantierului Naval Damen Galați- răspunde de reprezentarea legală a societății şi în organizații și asociații profesionale (Anconav, Camera de Comerț Romano-Olandeza, ANCEX)”.

Citește și: Cine este Daniel Cadariu, noul ministru al Antreprenoriatului şi Turismului din guvernul Ciucă. A intrat în câmpul muncii la 29 de ani

Florin Spătaru este, de asemenea, şi președinte ANCONAV din 2013 -până în prezent. ANCONAV este asociația românească de construcții navale, care are la activ 48 de membri (șantiere navale, furnizori de echipamente, firme de inginerie). 

Ministrul Economiei a absolvit în 1988 Liceul Industrial „Radu Negru” Galați, iar în 1989, a urmat cursurile Facultății de Nave, din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați, ulterior absolvind un master în „Inginerie şi arhitectură Navală”. 

Între anii 2009-2012, Florin Spătaru, a urmat cursurile Academiei de Studii Economice din București. Acesta deține şi un doctorat în economie. Totodată, el a mai și absolvit London Business School, Școala de Afaceri din Londra HR.