Cine este Gabriel Viorel Tabără, românul care a murit pe Everest. Alpinistul avea 48 de ani și se pregătea să escaladeze fără oxigen suplimentar

Autor: Silvia Cirstea
Actualizat: 22 mai 2024, 10:14

El este Gabriel Viorel Tabara, alpinistul găsit mort pe Everest 

Sursa: Facebook

Iată cine este Gabriel Viorel Tabără, românul care a murit pe Everest. Alpinistul avea 48 de ani și se pregătea să escaladeze fără oxigen suplimentar!

Gabriel Viorel Tabără și-a găsit sfârșitul crunt pe Everest, acolo unde se afla pentru tabăra III, la 7.470 de metri altitudine. Alpinistul român avea 48 de ani și se pregătea să escaladeze fără oxigen suplimentar. Iată cum a fost găsit trupul neînsuflețit al românului!

El este Gabriel Viorel Tabără, românul care a murit pe Everest

Sfârșit tragic pentru un alpinist român, care și-a dat ultima suflare la 7.470

de metri altitudine, pe Everest. Gabriel Viorel Tabără avea 48 de ani și se afla în tabăra III. El era pasionat de ani buni de alpinism și nu rata nicio ocazie de drumeție pe munți. De asemenea, se afla pe munte de peste două luni și plănuia să escaladeze Lhotse fără oxigen suplimentar. Acesta a finalizat aclimatizarea și mai multe runde de rotație în pregătirea pentru drumul spre vârf, însă nu a mai apucat să escaladeze.

„Cu siguranță nu este vorba de lipsa de oxigen, deoarece oamenii nu consumă oxigen în Tabăra III. Putem fi siguri de cauza morții doar după autopsie”, a declarat Lamsal, potrivit everestchronicle.com.

Citește și: Un avion al companiei Singapore Airlines a aterizat de urgență după ce a pierdut altitudine! O persoană decedată și zeci de răniți la bordul aeronavei

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Alpinistul a fost găsit fără suflare de către ghidul său

Gabriel Viorel Tabără a fost găsit mort în cort de către ghidul său Sherpa, potrivit organizatorului expediției sale, Makalu Adventure. Înainte de tragedie, cei doi au avut parte de o zi normală, în care Gabriel nu ar fi dat semne de slăbiciune sau stare de rău. Cu toate acestea, la ceva timp după ce s-au retras în corturi, alpinistul a fost găsit fără suflare.

„Gabriel și ghidul său Sherpa au avut o zi normală și s-au dus în corturile lor, așa cum fac de obicei alpiniștii. Dar Gabriel nu s-a mai trezit”, a declarat Mohan Lamsal, proprietarul companiei, pentru aceeași sursă citată mai sus.

În urma tragediei, Khimlal Gautam, șeful Biroului de monitorizare și facilitare a expedițiilor de pe teren, a confirmat decesul alpinistului român.

Până acum, cauza exactă a decesului românului nu a fost declarată, însă se va stabili după autopsie.

Din păcate, Gabriel este a treia victimă a sezonului pe cel mai înalt munte din lume. Aproximativ 400 de alpiniști au ajuns pe vârful Everest până marți, potrivit lui Gautam. Mai mult decât atât, peste 160 de alpiniști se aflau, numai marți, în ultimul efort pentru atingerea vârfului Everestului.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.