Cine este Giorgia Meloni, favorită pentru funcția de premier în Italia! Lidera partidului de extremă dreapta a declarat: „Petrecerea pentru Europa s-a terminat!”

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 26 iun 2023, 00:35

Cine e Giorgia Meloni, premier Italia

Sursa: Instagram Giorgia Meloni

Cine este Giorgia Meloni, favorită pentru funcția de premier în Italia! Coaliţia de dreapta condusă de Fratelli d’Italia, partidul Giorgiei Meloni, a câştigat alegerile legislative din Italia.

Cine este Giorgia Meloni, favorită pentru funcția de premier în Italia în urma victoriei răsunătoare a coaliției de dreapta la alegerile legislative! Giorgia Meloni este lidera partidului Fratelli d’Italia, partid dominant al coaliției din care mai fac parte Forza Italia şi Lega.

Admiratoare a premierului ungar Viktor Orban și a opoziției sale față de comunitatea LGBTQ, drepturile la avort și orice intervenție din partea Uniunii Europene, Giorgia Meloni a strigat la un miting la Milano pe 11 septembrie că „Petrecerea pentru Europa s-a încheiat!” 

Citeste si: Italia are un Guvern de extremă dreaptă. Rezultatul alegerilor este primul de acest fel din 1945

Cine este Giorgia Meloni 

Cine este Giorgia Meloni, cea care va deveni prima femeie premier din Italia, după ce coaliția de dreapta a obținut o victorie răsunătoare la alegerile legislative din Italia! Lidera partidului Fratelli d’Italia, partid dominant al coaliției din care mai fac parte Forza Italia şi Lega, urmează să fie desemnată prim-ministru în urma rezultatelor de duminică.

Potrivit primelor rezultate, coaliţia de dreapta ar fi obţinut între 41 şi 45 la sută din voturi, în timp ce alianța de stânga a reușit să obțină doar 25-29 la sută, ceea ce înseamnă că dreapta, condusă de Giorgia Meloni va avea majoritate în Camera Deputaţilor şi în Senat.

Giorgia Meloni se descrie ca fiind o persoană din afară, care luptă împotriva sistemului în numele oamenilor obișnuiți.

De asemenea, lidera partidului Fratelli d’Italia, este cunoscută ca fiind o admiratoare a premierului ungar Viktor Orban și a opoziției sale față de comunitatea LGBTQ, drepturile la avort și orice intervenție din partea Uniunii Europene.

„Petrecerea pentru Europa s-a încheiat”, a strigat ea la un miting la Milano pe 11 septembrie.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 214 de război în Ucraina: Aproape 800 de persoane au fost arestate în urma protestelor din Rusia. Volodimir Zelenski a îndemnat trupele ruse să se predea forțelor țării sale

Dacă rezultatul se va confirma, Giorgia Meloni va deveni premierul Italiei: ea va fi prima femeie în fruntea guvernului!  

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Acesta este un adevărat cutremur în Italia, o ţară fondatoare a Europei comunitare şi a treia economie a zonei euro, dar şi în Uniunea Europeană (UE), care ar urma să aibă de a face cu această ideologă apropiată premierului suveranist ungar Viktor Orban.

Giorgia Meloni este o populistă de dreapta și naționalistă italiană. Ea se opune avortului, eutanasiei, căsătoriilor între persoane de același sex, susținând în schimb că familiile trebuie să fie formate exclusiv din pereche bărbat-femeie.

Opozantă a primirii migranților non-europeni și multiculturalismului, Giorgia Meloni a fost acuzată de xenofobie și islamofobie. 

Citeste si: LIVE TEXT: Protestele au luat amploare în Iran. Autoritățile amenință că nu vor arăta indulgență față de manifestanți

Cine este Giorgia Meloni. Viață personală 

Giorgia Meloni s-a năsut pe 15 ianuarie 1997 și a fost crescută de o mamă singură într-un cartier muncitoresc din Roma, după ce tatăl ei le-a abandonat la naștere. 

În autobiografia sa din 2021, „Eu sunt Giorgia”, Meloni spune că și-a găsit o nouă familie la vârsta de 15 ani, când s-a alăturat unei filiale locale de tineret a Mișcării Sociale Italiene (MSI), gruparea postfascistă creată în 1946 de susținătorii dictatorului Benito Mussolini. În prezent, Giorgia Meloni este mama unei fetițe în vârstă de 6 ani, Ginevra Giambruno, căreia i-a adresat un mesaj emoționant pe pagina personală de Instagram.  

Îți mulțumesc pentru răbdarea pe care ai avut-o de-a lungul anilor iubirea mea. Mulțumesc pentru cum, în ciuda celor șase ani ai tăi, ai înțeles și ai îndurat prea multele mele absențe.

Îți mulțumesc pentru felul în care alergi la mine când ajung acasă și pentru când spui „mamă mult succes!”. Totul este pentru tine. Te iubesc!” ,  este mesajul transmis de Giorgia Meloni fiicei sale, mesaj care însoțește și o imagine cu cele două.