Cine este Kamala Harris, propunerea lui Joe Biden pentru Casa Albă. Prima promisiune făcută de politicianul american : „Voi face tot ce îmi stă în putere”

Autor: Diana Bostan

Joe Biden s-a retras din cursa pentru alegerile prezidențiale din SUA și a propus-o pe Kamala Harris

Sursa: Profimedia

Kamala Harris este propunerea lui Joe Biden pentru Casa Albă, după ce președintele american și-a anunțat retragerea din cursa pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Kamala Harris, actualul vicepreședinte al SUA, a fost propusă de Joe Biden pentru a-l succeda în cursa pentru Casa Albă. În 2021, Harris a făcut istorie devenind prima femeie și prima persoană de culoare care a ocupat funcția de vicepreședinte al SUA, marcând un moment semnificativ în politica americană.

Citește și: Donald Trump, prima reacție după ce Joe Biden s-a retras din cursa alegerilor prezidențiale din SUA: „Nu a fost niciodată apt să candideze”. Cine îi va lua locul

Tot ce trebuie să știi despre Kamala Harris

Kamala Harris s-a făcut remarcată în anul 2021 atunci când a devenit prima femeie și primul american de culoare care ocupă funcția de vicepreședinte al Statelor Unite. Această realizare marchează un moment semnificativ pentru egalitatea de gen și rasială în politica americană.

Citește și: Câți soldați americani trimite Kamala Harris în România: „Am văzut cum ați primit refugiați și știm greutățile pe care le întâmpinați. Ați arătat așa mult curaj”

Potrivit Adevărul.ro, cariera Kamalei Harris a început în sistemul juridic, lucrând în biroul procurorului districtului Alameda. În 2003, ea a fost aleasă procurorul districtului San Francisco și a devenit prima femeie și prima persoană de culoare care a ocupat funcția de procuror general al Californiei, statul cu cea mai mare populație din SUA.

Născută în Oakland, California, Kamala provine dintr-o familie de imigranți, având o mamă de origine indiană și un tată jamaican.

După divorțul părinților, când Kamala avea cinci ani, mama ei, Shyamala Gopalan Harris, o cercetătoare în domeniul cancerului și activistă pentru drepturile civile, a preluat rolul principal în creșterea ei, notează sursa menționată anterior.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Adriana Simionescu a explicat ce se întâmplă, de fapt, între ea și soțul ei! Tânăra a făcut declarații, după ce s-a spus că ei s-ar fi despărțit. „Toată lumea se ceartă”

Kamala Harris a candidat în anul 2020 pentru funcția de președinte SUA împotriva lui Joe Biden și altor politicieni pentru nominalizarea Partidului Democrat. Deși a renunțat la cursă după o campanie dificilă, ea a fost aleasă de Biden drept partenerul său de cursă, realizând astfel o premieră istorică la alegerile prezidențiale.

Cum a reacționat Kamala Harris după ce a fost propusă de Joe Biden drept candidat în cursa pentru alegerile prezidențiale din SUA

Kamala Harris a reacționat cu entuziasm și determinare după ce Joe Biden a propus-o să-l înlocuiască în cursa prezidențială. Ea a declarat că va face tot ce îi stă în putință pentru a uni Partidul Democrat și pentru a uni națiunea în vederea înfrângerii lui Donald Trump și a agendei sale extreme "Project 2025".

Citește și: Vicepreședintele SUA a sosit în România și s-a întâlnit cu Klaus Iohannis! Kamala Harris ne dă asigurări: Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO

Kamala Harris a îndemnat susținătorii săi să contribuie la campanie prin donații, subliniind importanța solidarității în aceste momente cruciale.

„În numele poporului american, îi mulțumesc lui Joe Biden pentru conducerea sa extraordinară ca președinte al Statelor Unite și pentru deceniile de serviciu aduse țării noastre”, a spus Kamala Harris, într-o postare pe rețeaua X.

Kamala Harris s-a arătat onorată de susținerea președintelui și a subliniat că intenția sa este să câștige această nominalizare și să merite încrederea partidului și a națiunii. Ea a reafirmat angajamentul său de a lupta pentru un viitor mai bun și de a aduce schimbări pozitive în politica americană.

„Voi face tot ce îmi stă în putere pentru a uni Partidul Democrat – și pentru a uni națiunea noastră – pentru a-l înfrânge pe Donald Trump și agenda sa extremă, Project 2025. Dacă sunteți alături de mine, adăugați o donație chiar acum .”, a scris aceasta pe rețeaua X.