Cine este Karo Robin, bărbatul sirian care a încercat să incendieze Ambasada Israelului la București

Autor: Andrei Costanda

Suspectul care a încercat să incendieze Ambasada Israelului la București a fost reținut de autorități.

Sursa: Inquam Photos / George Călin

Karo Robin, un sirian de 34 de ani, a încercat să incendieze intrarea Ambasadei Israelului din București, fiind reținut rapid de forțele antitero.

În cursul zilei de ieri, un incident grav a zguduit zona Pieței Unirii din București, când un bărbat de origine siriană a încercat să incendieze intrarea clădirii unde se află Ambasada Israelului. Suspectul, identificat ulterior drept Karo Robin, un manager de resurse umane la o companie de marketing din Arabia Saudită, a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiști.

Percheziții la domiciliul bărbatului

Forțele antitero au fost alertate imediat, iar suspectul a fost imobilizat rapid de trupele speciale. La scurt timp după ce a fost reținut, anchetatorii au desfășurat percheziții la locuința sa din sectorul 2 al Capitalei. Vecinii bărbatului au asistat uimiți la intervenția poliției, declarând că nu au remarcat nimic suspect în comportamentul acestuia, care locuia acolo de câțiva ani.

„Absolut deloc... Ne-am văzut de 3-4 ori, ne-am salutat și atât.”

Un alt vecin a adăugat: „l-am văzut, salut, salut și atâta tot. Sunt 5-6 bărbați și câteva fete tinere. La ei venea foarte multă lume, nu știu exact cine locuiește acolo.”
, a declarat un vecin al bărbatului.

După ce apartamentul său a fost percheziționat timp de peste două ore, Karo Robin a fost condus din nou la Secția 14 de poliție, unde au continuat audierile.

Incidentul a avut loc în jurul orei 12, când Robin a încercat să intre în clădirea ambasadei, dar a fost oprit de luptătorii Brigăzii Antiteroriste care asigură securitatea obiectivului. În acel moment, bărbatul a încercat să incendieze intrarea cu o sticlă ce conținea probabil benzină.

Ambasadorul Israelului la București, Reuven Azar, a declarat: „ Terorismul nu cunoaște granițe. Astăzi a avut loc un atac extremist violent, un cocktail molotov lângă ambasada noastră, Ambasada Israelului, în București.

Mulțumesc autorităților române pentru acțiunea rapidă. Atacatorul a fost reținut și supus audierii. Vreau să vă sigur că noi suntem în siguranță.”

Citește și: Cu ce se ocupa mama lui Radu Mazăre pe vremea lui Ceaușescu. A avut funcții importante

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Cine este românul care a încasat un milion de euro după ce Real Madrid a câștigat finala Ligii Campionilor

Comunicatul de presă emis de Serviciul Român de Informații

Serviciul Român de Informații (SRI) a confirmat că atacul a fost oprit înainte de a produce pagube sau victime. Nici atacatorul, nici ambasada nu au fost afectate, deoarece aceasta din urmă se află la un etaj superior al clădirii.

Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI, a declarat: „Un bărbat a ajuns în proximitatea Ambasadei Israelului din București, având un comportament suspect. Bărbatul a amenințat cu autoincendierea și a încercat să provoace daune cu un cocktail Molotov. Lucrătorii Brigăzii Antiteroriste din SRI care asigurau securitatea Ambasadei Israelului l-au imobilizat pe suspect și au procedat la stingerea incendiului.”

Imediat după incident, agenții antitero din SRI au cercetat întreaga zonă pentru a se asigura că bărbatul nu avea complici. Suspectul a reușit să incendieze un afiș înainte de a fi imobilizat. Pe toată durata audierilor, măsurile de securitate au fost sporite atât la Secția 14 de poliție, cât și în alte locații strategice.

Surse apropiate anchetei au confirmat că suspectul, Karo Robin, este manager de resurse umane la o companie de marketing din Arabia Saudită. În urma incidentului, SRI și Jandarmeria au întărit paza la școlile evreiești din Capitală, la școala americană și la alte obiective sensibile.

Incidentul survine la scurt timp după ce forțele aeriene israeliene au atacat ținte din centrul Siriei, despre care serviciile de informații israeliene susțin că ar avea legături cu Iranul.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?