Cine este Marius Lețu, lucrătorul la salubritate care are șase copii și foarte puține posibilități de a-i crește. Povestea lui emoționantă a ajuns la inimile oamenilor

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 24 sep 2023, 00:00

Povestea lui emoționantă a ajuns la inimile oamenilor

Sursa: PixaBay/Observatornews.ro - colaj Kanal D

Marius Lețu este un tată care a mers la serbarea fetiței lui, care se confruntă cu probleme de sănătate, dar care a rămas în afara clasei, deoarece se simțea rușinat de ținuta lui de lucrător la salubritate.

Din fericire, familia lui Marius a avut parte, ieri, de câteva surprize: copiii au primit cadouri de Moș Crăciun iar el a primit un tort de ziua lui. Cei care doresc să-l ajute pe Marius pot intra pe site-ul  ajuteu.ro.

Marius are șase copii și foarte puține posibilități de a-i crește

Marius se luptă zi de zi să-și plătească dările și să-și hrănească puii, șase la număr.

Deși fetița lui a avut o serbare, bărbatului i-a fost rușine să intre din cauza echipamentului de lucrător la salubritate, pe care îl dă jos doar la culcare. Nu a vrut să fie judecat de colegii fiicei lui, așa că a rămas la ușă și a ascultat copilul cum își recită poezia.

Citește și: Asta-i România frumoasă! Iată povestea impresionantă a doi frați care duc mai departe tradiția familiei! Gabriel și David Simion sunt cei mai promițători ciobani din zona Rucăr-Bran!

„Asta mi-e singura posibilitate să pot să am şi eu patru pereţi ai mei. Cu totul, plătesc 2.000 aproape, fiind iarnă. Foarte greu, foarte greu. Vă spun sincer, ne mai ajută toţi vecinii de pe strada asta”, a mărturisit Marius Lețu.

„Eu m-am dus cu fetiţa. Mie mi-a fost ruşine. Eram în echipamentul ăsta de serviciu. Doar la culcare îl dau jos”, a spus Marius Lețu.

Marius, soția lui și cei șase copii locuiesc într-o cameră de doar 23 de metri pătraţi. Părinții dorm pe jos, iar copiii dorm în pat. 

Citește și: Părinții unui bebeluș bolnav refuză să primească sânge de la persoanele care sunt vaccinate. Viața copilului depinde de operație

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Toţi copiii mai micuţi dorm in pat, mai dorm şi cei mai mărişori şi noi ne punem aici ce dă Dumnezeu jos şi dormim. Pături, ce dă Dumnezeu”, a mai spus Marius.

De multe ori, copiii mari rămân fără mâncare pentru a-și putea hrăni frații mai mici.

„Făceam o oală de mâncare pentru copii, ce era, mâncare de cartof sau ciorbă. Dacă

nu am avut le-am făcut şi aşa fără carne, fără nimic”, spune Ionica Bardaș, soția lui Marius.

Marius spune că reușește să le ducă mâncare copiilor cu ajutorul vecinilor. Atunci când nu sunt posibilități, rămân chiar și nemâncați.

Fetița lui Marius are un handicap locomotor

Nicoleta, unul dintre copiii lui Marius, s-a născut cu handicap locomotor. O parte din umilul salariu al lui Marius merg pe tratamentul fetei.

„Are tetrapareză spastică. E din naştere. A fost la controale a fost dar trebuie dusă undeva in afară... I se dă peste cap piciorul, aşa i se face”, a povestit fiul lui Marius.

Marius Lețu, de asemenea, a suferit un accident în care și-a tăiat nervii și nu-și mai poate mișca două degete de la mână, dar se luptă să muncească pentru copiii lui „cât o vrea bunul Dumnezeu”, spune el.

După ce povestea lui a fost auzită, primăria de sector a decis să-i ofere lui Marius un apartament cu trei camere, în care să poată locui alături de soție și copii, fără să mai trebuiască să doarmă pe jos.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.