Cine este, Mirabela Grădinaru, soția lui Nicușor Dan? Cei doi s-au cunoscut în urmă cu 19 ani

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 22 feb 2024, 10:07

Cu ce se ocupă soția lui Nicușor Dan?

Sursa: Facebook Nicușor Dan

Nicușor Dan este un om foarte cunoscut în mediul public, iar în spatele acestuia se află soția sa, Mirabela Grădinaru, ce îl susține în ceea ce face.

Nicușor Dan este cunoscut pentru funcția pe care o deține, mai exact cea de primar al Capitalei, însă viața privată a acestuia nu se află în lumina reflectoarelor. Politicianul are o căsnicie longevivă cu Mirabela Grădinaru, iar aceasta este persoana pe care poate conta în orice moment, indiferent de situația în care se află.

Cine este, Mirabela Grădinaru, soția lui Nicușor Dan

Mirabela Grădinaru a fost alături de soțul ei, Nicușor Dan, indiferent de situație, iar acest lucru s-a putut observa pe parcursul campaniei electorale din anul 2020, atunci când bărbatul a și

primit rolul de primar al Capitalei. Aceasta are o fire puternică și reușește să găsească rezolvare în orice problemă îi apare în cale, fiind obișnuită cu situațiile delicate din cadrul locului ei de muncă, aceasta fiind managerul uneia dintre cele mai mari companii auto din România.

Mirabela Grădinaru s-a născut în Vaslui, iar deși aceasta s-a mutat în București, inima ei va rămâne întotdeauna în locul în care a copilărit și în care se află familia ei.

Deși Vaslui a fost orașul ei de suflet, Mirabela Grădinaru a știut că în București are parte de mai multe posibilități în educație, dar și în posibile locuri de muncă, așa că aceasta a urmat cursurile la Facultatea de Geografie din București.

Citește și: Nicușor Dan a anunțat ce se întâmplă cu prețul gigacaloriei pentru locuitorii din Capitală: „Dacă va apărea o diferență, o va suporta Primăria”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ceea ce nu știa Mirabela Grădinaru era că într-o zi din anul 2005, în perioada studenției sale, avea să îl cunoască pe cel ce urma să îi fie soț, mai exact pe Nicușor Dan. Prietenii au invitat-o în oraș pentru a sărbători terminarea sesiunii, iar deși aceasta nu își dorea inițial să vină, o prietenă de-a ei s-a întors din țară și Mirabela Grădinaru și-a dorit să o vadă.

Atunci când a ajuns în club, aceasta l-a observat pe Nicușor Dan, iar femeia povestește cum aceasta a fost „chimie, atracție, asta a fost sigur. Apoi, lucrurile au venit de la sine”, povestea Mirabela Grădinaru în cadrul unui interviu, potrivit click.ro.

Cei doi s-au căsătorit după 11 ani de relație

După ce s-au văzut în club, în anul 2005, Mirabela Grădinaru și Nicușor Dan au început o frumoasă și longevivă poveste de dragoste, iar cei doi au reușit să facă pasul cel mare în anul 2016, după alegerile parlamentare.

Mirabela Grădinaru și Nicușor Dan și-au dorit o nuntă modestă, la care să participe doar persoanele apropiate, iar perioada în care s-a realizat nu a fost deloc întâmplătoare.

„Am ales să facem nunta după alegeri (este vorba despre alegerile locale din 2016) și nu înainte de campanie, pentru că nu vrem să transformăm acest eveniment într-un circ. Nu-mi plac lucrurile pompoase, de aceea va fi o nuntă simplă, discretă, în stilul nostru”, explica Nicușor Dan în acea perioadă.  

De-a lungul anilor, familia celor doi s-a extins, iar acum se bucură de titlul de părinți, însă Mirabela Grădinaru și Nicușor Dan au decis să pună bazele mai multor proiecte împreună, printre care se numără și Asociația Salvați Bucureștiul, dar și partidul Uniunea Salvați România.