Cine este pensionarul care a primit 6.000 de lei în plus la pensie! Este cea mai mare diferență de recalculare a pensiei din toată România

Autor: Diana Ghita

Un sibian a primit o creștere considerabilă a pensiei

Sursa: Unsplash

Într-un context în care mulți pensionari din România și-au exprimat nemulțumirea față de deciziile de recalculare a pensiilor, un sibian a avut parte de o surpriză plăcută. Pensia lui a fost majorată cu aproape 6.000 de lei, după recalculare.

Înainte de recalculare, pensionarul din Sibiu avea un cuantum brut de 19.768 de lei. Odată cu noile ajustări, suma a crescut semnificativ, cu aproape 6.000 de lei, o schimbare notabilă în veniturile lunare ale acestuia. 

Pensia medie în Sibiu este mult mai mică decât cea pe care o va încasa seniorul care a primit 6.000 de lei în plus

În județul Sibiu, procesul de recalculare a pensiilor a fost unul amplu, întrucât a implicat peste 90.000

de dosare. În ciuda temerilor și nemulțumirilor exprimate de unii pensionari, recalcularea pensiilor este un proces complex, destinat să ajusteze veniturile în funcție de noile reglementări și de contribuțiile fiecărei persoane.

Cu toate acestea, este important de menționat că pensia medie în județul Sibiu este, în prezent, de 2.296 de lei, o valoare care contrastează puternic cu situația fericită a sibianului menționat, care a beneficiat de o majorare substanțială.

În ciuda exemplelor pozitive, cum este cel al sibianului cu pensia majorată, multe persoane au primit decizii de recalculare care au dus la scăderea cuantumului pensiei. Această situație a stârnit îngrijorare în rândul pensionarilor afectați. În acest context, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a intervenit pentru a calma spiritele.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

Citește și: Cum arată scrisoarea oficială pe care o vor primi pensionarii după MAREA RECALCULARE. Anunțul oficial făcut de Casa de Pensii și Ministerul Muncii

Ce a declarat ministrul Muncii despre pensiile care au ieșit mai mici, după recalculare

Ministrul a subliniat că pensionarii afectați de scăderile rezultatelor recalculării vor primi, în continuare aceeași pensie pe care au avut-o până în prezent.

„Din decizia primită de la Casa de Pensii, toți pensionarii vor primi în septembrie și în lunile următoare o pensie cel puțin egală cu cea din august. Nimeni nu va primi mai puțin.  Mă adresez pensionarilor care în decizia primită de la Casa de Pensii au un cuantum mai mic în urma recalculării. Stimați pensionari, pensia dumneavoastră nu scade. Noua lege a pensiilor garantează că pensionarii vor primi cuantumul cel mai favorabil, indiferent de rezultatul recalculării.

Citește și: Pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate! Ce înseamnă asta pentru pensionari. Anunțul făcut de Ministrul Muncii

Dacă în decizia de recalculare punctajul rezultat indică o valoare mai mică decât pensia pe care ați primit-o în luna august, atunci veți rămâne cu pensia mai avantajoasă, adică pensia lunii august. Scrie negru pe alb, și pe deciziile de recalculare pe care le-ați primit sau urmează să le primiți, se menține cuantumul pensiei stabilit și aflat în plată anterior recalculării de la 1 septembrie 2024, conform

art. 144 al. 6 din Legea 360/223. Deci, nu va scădea niciun leu pensia dumneavoastră”,  a declarat Simona Bucura-Oprescu, în cadrul unei conferințe de presă.

 


În ediția de vineri, Patrick și Bianca au avut parte de o întâlnire în Camera Roșie, unde au discutat despre Virginia, iar Giuly a izbucnit în lacrimi amare.