Cine este pilotul care s-a prăbușit cu avionul în Lacul Colibița. Acesta și-a pierdut viața, deși a fost resuscitat timp de 90 de minute

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 29 mai 2023, 01:05

Cine este pilotul care s-a prăbușit cu avionul în Lacul Colibița

Sursa: IGSU

S-a aflat cine este pilotul care s-a prăbușit cu avionul în Lacul Colibița. Avionul era unul de mici dimensiuni și s-a prăbușit în Bistrița Năsăud din cauza unor manevre periculoase.

S-a aflat cine este pilotul care s-a prăbușit cu avionul în Lacul Colibița. Acesta se afla la bordul unui avion de mici dimensiuni care s-a prăbușit ieri, 28 august, în Lacul Colibița.

Cine este pilotul care s-a prăbușit cu avionul în Lacul Colibița

Pilotul avionului avea vârsta de 65 de ani și era cunoscut pentru manevrele riscante pe care le făcea la bordul avionului.

Acesta era de origine germană și era pasionat de adrenalină. 

Conform martorilor, acesta ar fi zburat foarte aproape de apă și a aproximat greșit distanța față de aceasta din cauza soarelui. Mai mult decât atât, acesta făcea foarte des manevre ce îi puneau viața în pericol.

Mai mult decât atât, potrivit unor surse, informează realitatea.net, acesta ar fi vorbit cu soția sa chiar înainte de impact.

Soția lui se afla, în acele momente, în alt avion, fiind și ea tot pilot. 

Alături de pilotul de 65 de ani se afla și un pasager cu 20 de ani mai tânăr decât el. Acesta era de origine germană și a suferit un atac de panică în urma celor întâmplate. Cu toate acestea, a reușit să iasă singur la mal.

Citeste si: Cine este tânăra care a murit în accidentul aviatic din Giurgiu. Aceasta și pilotul ar fi ars de vii

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Pilotul milionar se afla în stop cardio-respirator

În momentul în care a fost scos din avionul prăbușit, acesta se afla în stop cardio-respirator și a fost scos din epavă de către persoanele aflate pe lac.

Avionul s-a prăbușit la o distanță de aproximativ 80-100 de metri de mal, iar pilotul și-a pierdut viața, deși manevrele de resuscitare au fost exercitate preț de 90 de minute.

Inițial, milionarul a răspuns pozitiv manevrelor de resuscitare, însă, ulterior, a fost nevoie să i se confirme decesul, deoarece a intrat în stop-cardiorespirator de patru ori.

„Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionului, inconştient, în stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcaţiuni. Un pompier paramedic, în timpul liber, aflat pe lac, a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic până la sosirea primelor echipaje de intervenţie.

(…).

Citeste si: O fată de trei ani s-a trezit în timp ce era înmormântată. Aceasta a început să miște în coșciugul în care se afla

Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în prima fază, continuate de echipajele ISU Bistriţa-Năsăud, dar a reintrat în stop cardiorespirator în patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie să îi declare decesul la locul solicitării”, a transmis

ISU.