Cine este preotul care a căzut în mare după ce a aruncat crucea de Bobotează | VIDEO

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 09 oct 2023, 06:30

Un preot român a fost filmat în timp ce cade în mare după ce aruncă crucea de Bobotează. Clipul video a devenit imediat viral.

Un preot care oficia o slujbă de Bobotează în localitatea italiană Torvaianica, aflată la Marea Tireniană, a alunecat de pe o platformă improvizată, după ce a aruncat o cruce în mare, potrivit unei înregistrări video postate de un român, pe pagina de Facebook.

Citește și: Calendar Ortodox 10 ianuarie 2023: Cruce neagră în calendarul bisericesc.  Ce sărbătoresc marți românii ortococși?

Cine este preotul care a căzut în mare după ce a aruncat crucea de Bobotează 

Preotul făcea parte dintr-un sobor de 5 preoți care oficiau slujba, iar în momentul în care a aruncat crucea în mare s-a dezechilibrat și a căzut în apă.

Cu toate acestea, cel care a căzut în apa rece nu este însă un preot oarecare, ci unul dintre cei doi șefi ai Episcopiei Române Ortodoxe a Italiei: Arhiereul-Vicar Atanasie de Bogdania, potrivit  G4Media.

Tot momentul a fost filmat și postat pe rețelele sociale de unul dintre enoriașii care participau la slujbă. Cei 5 preoți au urcat pe o platformă, iar ierarhul român a fost cel care a aruncat crucea în mare. Doar că s-a dezechilibrat și a căzut și el în apă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Părinții și copilăria Sfântului Ioan Botezătorul. Care era gradul de rudenie dintre Sfântul Proroc și Mântuitorul Hristos

„A căzut popa, bă!”, este reacţia unui credincios prezent la faţa locului. Din fericire, prelatul nu a fost rănit.

Din fericire, preotul nu a fost rănit și a ieșit fără probleme din apa reca a Mării Tireniene, sub privirile comunității de români care asista la ceremonie. 

Totodată, comentariile răutăcioase nu au încetat să apară:  „S-a botezat popa”, „Circul de la Torvaianica ...!!!”, „Padre Drăgoi a luat apă”, „Și-a spălat păcatele”, „Invenții bisericești... care nu au legătură cu sărbătoarea”, „Așa a vrut Domnul”, „A sărit și popa după cruce”, sunt doar câteva din comentariile de pe Facebook.

Citește și: Ce mesaj le-a transmis părintele Calistrat celor două enoriașe pe care le-a lovit, după ce a revenit în Sfântul Altar: „Deviație de comportament”

 

Taguri:

Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, vineri, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.