Cine este preotul din Suceava care este în comă, după ce a înghițit o substanță ciudată. Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 08 nov 2023, 00:50

Preotul Cătălin Moroșan este internat pe secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean Constanța de o săptămână

Sursa: Facebook

Un preot din Suceava, în vârstă de 30 de ani, este în comă profundă, după ce a înghițit o substanță ciudată. Cadrele medicale depun toate eforturile, însă sunt rezervate în ceea ce privește șansele sale de supraviețuire.

Un preot de 30 de ani, care slujea la o biserică din Suceava, este în stare gravă la spital, în comă profundă, după ce a înghițit o substanță ciudată. Acesta este internat la Terapie Intensivă.

Cine este preotul din Suceava, care este în comă profundă, după ce a înghițit o substanță

Preotul Cătălin Moroșan este internat pe secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean Constanța de o săptămână.

Familia acestuia susține că niciun gest făcut de acesta nu dădea de înțeles că urmează să înghită o substanță care ar putea să îi facă rău, mai ales că starea lui era una bună.

Conform Crinei Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța, preotul primește tratamentul maximal care îi poate fi pus la dispoziție pe secția de Terapie Intensivă. De asemenea, starea lui de sănătate este, în continuare, gravă, iar medicii sunt rezervați.

Mai mult decât atât, soția preotului Cătălin Moroșan nu își poate explica modalitatea prin care acea substanță a ajuns în organismul lui, mai ales că se simțea bine de fiecare dată când l-a văzut.

Citește și: A fost reținută mama celor trei copii care au murit arși de vii, în București. Femeia era plecată de acasă când a avut loc tragedia

„Nu cred că există om fără supărări sau fără probleme, dar nu ca să recurgă la un gest necugetat. Scoatem din discuție lucrul acesta.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

În intervalul cât a fost ieșit, eu știu că pe soțul meu l-am văzut bine când a plecat, bine când a venit și apoi i s-a făcut rău.

În intervalul orar în care el a fost plecat, eu nu ştiu ce s-a întâmplat. Știu doar că a ajuns o substanţă toxică necunoscută în organismul lui”, a dezvăluit aceasta.

Motivul pentru care Arhiepiscopia Tomisului nu îl transferă la București

După ce Înaltpreasfințitul Teodosie a fost acuzat că nu ajută la transferarea preotului la un spital din București, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au explicat situația.

Citește și: O mamă a murit alături de cei 7 copii ai săi, după ce casa le-a luat foc. Tatăl este singurul supravieţuitor, dar se află în stare gravă la spital, în Franţa

Prin intermediul avocatului Adrian Cuculis, Arhiepiscopia Tomisului a precizat faptul că nu are compentențele medicale necesare pentru a face acest lucru, dar că Înaltpreasfințitul Teodosie este convins că medicii din Constanța fac tot ceea ce pot, pentru a-l salva.

„Vă aducem la cunoștință că Arhiepiscopul Tomisului se informează permanent despre evoluția medicală a preotului Cătălin Moroșan, se roagă pentru acesta, dând dispoziție tuturor preoților din subordine să facă slujbe speciale pentru însănătoșirea părintelui”, a mai precizat avocatul Adrian Cuculis.

Mai mult decât atât, acesta a mai spus că starea de sănătate a preotului nu permite transferarea lui, deoarece acest lucru l-ar putea pune în pericol și mai mult.