Cine este principalul suspect în cazul atacului cu acid din Călărași! Anchetatorii au aflat că acesta nu a acționat singur

Autor: Diana Ghita

El este presupusul atacator al Danielei și al lui Gabriel

Sursa: Facebook Macula Ștefan Lucian/Daniela Jora/ Gabriel MIhai

După exact o lună de la atacul brutal din Călărași, unde doi tineri au fost desfigurați cu acid de baterie, autoritățile au reușit să prindă principalul suspect.

Acesta este un bărbat de 33 de ani din Timiș, cu presupuse legături în rețele de prostituție ce operează în afara României, conform surselor Observator. Suspectul, Ștefan Lucian, a fost capturat și prezentat în fața Tribunalului Călărași pe 4 iunie. Acesta este reținut pentru 30 de zile.

Principalul suspect în cazul atacului cu acid din Călărași ar fi avut doi complici

Presupusul autor al faptei nu a plănuit atacul cu acid  de unul singur, întrucât alături de el au fost o tânără de 20 de ani și un bărbat de 40 de ani, care ar fi fugit din țară după ce Daniela și Gabriel au fost stropiți cu acid. În timpul atacului, Ștefan Lucian purta mănuși de protecție și o cagulă și a acționat după un plan bine pus la punct.

Victimele au fost urmărite timp de ore întregi, iar complicii, tânăra și bărbatul care au închiriat o mașină din Ilfov, au supravegheat atent zona înainte de a acționa.

Citește și: Atacul cu acid de baterie din Călărași NU ar fi fost la întâmplare! Surse din anchetă spun că ar putea fi o reglare de conturi: „Au sifonat pe la organele de poliție”

În seara zilei de 4 iunie, cei trei au acționat în cartierul Măgureni, de la marginea orașului Călărași, unde i-au stropit cu acid de baterie cei doi tineri de 24 și 29 de ani. Victimele, urmărite până în fața casei, au fost surprinse când au parcat. Ștefan Lucian a deschis portiera și a aruncat acidul în interiorul mașinii. După ce le-a provocat arsuri grave, atacatorul a fugit fără să lase indicii, întrucât a luat cu el chiar și sticla cu substanța periculoasă.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”

De la ce ar fi pornit atacul cu acid de baterie din Călărași

Anchetatorii au desfășurat o investigație amănunțită și au vizionat sute de ore de înregistrări video din diverse locații din Călărași. Potrivit unor surse din anchetă, citate de Observator, se crede că motivele atacului ar fi legate de conflicte între grupuri de proxeneți pentru bani sau teritorii, cu activități derulate în mai multe țări europene.

Principalul suspect, care, conform unor surse ale Călărași Press, inițial s-a arătat dispus să colaboreze cu autoritățile, nu a recunoscut faptele de care este acuzat.

Citește și: Cine sunt cei doi tineri de 24 și 29 de ani stropiți cu acid de baterie într-o mașină, în Călărași. Gabriel se află în stare critică

Daniela și Gabriel au fost ajutați de un trecător să ajungă la spital și, din cauza gravității arsurilor, au fost transferați la București. Tânărul de 24 de ani se afla într-o stare extrem de gravă, iar medicii nu au reușit să-i salveze vederea. În trecut, victimele fuseseră implicate într-un dosar de trafic de droguri.