Cine este românul care a dispărut în tragedia feroviară din Grecia. Bilanțul morților a ajuns la 57 de persoane

Author: Lavinia Medrea

Bilanțul morților a ajuns la 57 de persoane

Sursa: Facebook Constanta 100% - CT100.ro/ Twitter @ajplus - colaj Kanal D

Un român a dispărut și este de negăsit în urma tragediei feroviare din Grecia, în care 57 de persoane au murit.

În urma tragediei feroviare din Grecia, în care 57 de persoane au decedat, un român este de negăsit, iar familia lui se teme că l-ar putea identifica, într-un final, pe lista persoanelor decedate.

Cine este românul care a dispărut în tragedia feroviară din Grecia

Românul care a dispărut în urma tragediei feroviare din Grecia a mers în Atena pentru a-și susține examenul de condus.

Avea bilet de întoarcere la Salonic, chiar în trenul morții. De la incident, familia nu mai știe nimic de el, astfel că au postat un mesaj pe Facebook, în speranța că cineva le va spune ceva despre copilul lor. 

Citește și: Momentul în care cele două trenuri din Grecia s-au ciocnit a fost surprins video. Bilanțul tragediei a crescut la 46 de morți, dar încă există persoane dispărute

„L-a văzut cineva pe acest copil, după accidentul de tren? Vă rog din tot sufletul meu, dacă știți ceva sau l-aţi văzut, să-mi scrieți”, este mesajul postat pe Facebook, de către familia tânărului român dispărut. 

Familiile persoanelor neidentificate din tragedia feroviară din Grecia speră la o minune

Familiile persoanelor care nu se află pe lista morților, dar nici nu au fost identificate, speră că cei dragi sunt vii. Angajații și voluntarii caută, în continuare, corpuri printre vagoanele zdrobite.

Andreas, un rezident la spitalul din Larissa care a scăpat din tragedia feroviară, a spart geamul și a salvat zece oameni dintr-un vagon.

Citește și: Tragedie în Grecia! Două trenuri s-au ciocnit. 32 de persoane și-au pierdut viața și 85 au fost rănite

„A fost un incident major, fără precedent pentru Grecia, cu multe victime. Greutatea vagoanelor le face dificil de mişcat. De aceea am folosit chiar de la început macarale şi maşini speciale ale serviciilor de urgenţă", a mărturisit Dimitrios Nakos, voluntar protecţia civilă.

„Am cerut formarea unui comitet independent  care să ancheteze întârzierile proiectelor de modernizare feroviară. Justiția își va face datoria. Și apoi, vom munci din greu pentru a ne asigura că niciodată nu se va mai întâmpla ce s-a întâmplat la Larissa”, a precizat Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei.

Trenurile din Grecia au fost oprite astăzi, în prima dintre cele trei zile de doliu naţional. Feroviarii fac grevă şi acuză guvernele din ultimii ani că nu au luat în seamă avertismentele lor nenumărate în privința pericolului care se află pe căile ferate.