Cine este și ce afaceri are Mohammad Murad, candidatul la Primăria orașului Mangalia

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 27 aug 2021, 01:36
Mohammad Murad, de la Medicină la afaceri
Sursa: Facebook

Mohammad Murad, omul de afaceri care candidează la Primăria orașului Mangalia ca independent, investește din 1995 în România. Acesta și-a luat cetățenia română în urmă cu 28 de ani.

Mohammad Murad este de origine libanez și a venit în România în 1983, pentru a deveni medic. Acum, după mai mult de 3 decenii, este unul dintre cei mai importanți investitori din tursimul românesc. Mohammad Murad candidează la Primăria orașului Mangalia. 

Mohammad Murad, de la Medicină la afaceri

Mohammad Murad a lăsat Libanul în urmă cu 37 de ani, pentru a veni în România.

La 17 ani, acesta avea planuri mari pentru cariera lui. Își dorea enorm să devină un medic de succes și a decis să facă Facultatea în țara noastră. Primii 3 ani a studiat la Iași, după care s-a mutat în București. 

Libanezul a absolvit Facultatea de Medicină în 1988 și a început să profeseze la spitalul Colentina, ca medic neurolog. Pentru că salariile erau destul de mici, tânărul a început să facă diverse afaceri, pentru a-și mări venitul.

Așa a prins gustul antreprenoratului, iar în 1992 și-a deschis primul restaurant Springtime. Cu timpul, acesta avea să devină unul dintre cele mai apreciate și mai căutate din București și nu numai și așa s-a ajuns la un lanț de restaurante. 

După câțiva ani, mai exact în 1996, Mohammad Murad  a decis să investească și în turismul românesc. A cumpărat 51% din acțiunile hotelurilor Perla, Majestic și Select și a început modernizarea acestora.

În 2002, omul de afaceri a achiziționat și pachetul majoritar de acțiuni al hotelului Transilvania, din Olimp. A urmat ho­telul Cozia, din Jupiter. După investițiile făcute în renovarea acestora, Mohammad Murad le-a trecut sub brandul Majestic. 

În perioada 2002-2003, libanezul a deschis și primele apartamente turistice pe litoral. Este vorba despre complexul Coral Beach, situat în zona Năvodari–Mamaia Nord. Acesta avea să fie însă doar începutul. În 2005, omul de afaceri și-a îndreptat afacerile și în București, unde a deschis luxosul Phoenicia Grand Hotel, de lângă aeroportul Băneasa. 

Murad deține și Phoenicia Aparthotel, situat în zona rezidențială Băneasa. Acesta a fost inaugurat în 2009. Complexul hotelier Phoenicia a început să se extindă din ce în ce mai mult și astfel a apărut și Phoenicia Holiday Resort, din Năvodari. Acesta avea inițial 420 de apartamente. Din 2014 și până acum s-au inaugurat pe litoral și Phoenicia Luxury, Phoenicia Royal, dar și Phoenicia Boutique Hotel. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Murad deține și Hotelul Lido, din capitală. Construit în 1930, acesta a aparținut mult timp fraților Păunescu, care nu s-au ocupat însă de renovarea și modernizarea acestuia. A făcut-o Mohammad Murad, care a transformat aproape în totalitate hotelul și și-a pus amprenta în fiecare spațiu al clădirii. 

Primăria Orașului Mangalia, un proiect de suflet pentru Mohammad Murad 

Complexul hotelier Phoenicia, un adevărat imperiu al litoralului românesc, i-a adus lui Mohammad Murad câteva zeci de milioane de euro în 2019.

De altfel, libanezul se află pe primul loc în topul celor mai puternici antreprenori din turismul de pe litoralul românesc. 

Omul de afaceri deține, împreună cu familia sa, și firma de conserve Mandy Foods, lanțul de restaurante Springtime, dar și mai multe afaceri în domeniul imobiliar. În urmă cu 28 de ani, Mohammad Murad a primit și cetățenia română, iar în acest an s-a decis să candideze la Primăria orașului Mangalia, ca independent. 

”Mulțumesc Mangalia, pentru că din 1995 m-ai acceptat cu primul business pe litoral, restaurantul Springtime, care funcționeaza și astăzi. În semn de mulțumire pentru toate acestea, am acceptat provocarea lansată de colegii mei, dar și de mulți investitori din stațiunile Mangaliei și mai ales a multor locuitori care au trecut pragul hotelurilor din complexul Panoramic, Belvedere, Amfiteatru”, a fost mesajul postat de omul de afaceri pe o rețea de socializare. 

Inițial, Mohammad Murad a vrut să candideze la Primăria Constanța

”A trebuit să aleg între două variante, una era Constanţa şi cealaltă Mangalia şi atunci am ales cu sufletul, nu cu mintea. Am ales amintirile pe care le-am petrecut cu prima afacere, cu Springtime, să mă întorc aici şi de aici să plec, încât să schimbăm tot ce înseamnă litoral în bine. Am siguranța că experiența acumulată în cei peste 25 de ani în mediul de afaceri românesc îmi vor permite să fac din orașul-simbol una dintre cele mai importante stațiuni din țara noastră și chiar de pe litoralul Mării Negre ”, a explicat candidatul independent. 

Zanfir Iorguş, candidatul Partidului Social Democrat la Primăria Mangalia, s-a retras din cursa electorală, în favoarea lui Mohhamad Murad. Actualul primar, Cristian Radu, va candida pentru un nou mandat. 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.