Cine este soțul Mariei Cârneci! Câți copii și nepoți are și care este motivul pentru care își ține familia departe de lumina reflectoarelor

Author: Cristina Mocanu
Maria Cârneci și Romulus Petrescu Foto(4)

Maria Cârneci și soțul ei Romulus Petrescu  

Sursa: facebook.com

Câți copii și nepoți are Maria Cârneci alături de soțul ei cu care a avut o relație frumoasă timp de 34 de ani?

Povestea vieții și carierei Mariei Cârneci este una plină de succese, dar și de momente dificile și de transformare. De la începuturile sale modeste într-un sat din județul Dâmbovița, până la statutul de icon al muzicii populare românești, parcursul său este impresionant și demn de admirație. Cu toate că este cunoscută în special pentru talentul său muzical, Maria Cârneci este și o mamă și o bunică dedicată, care și-a găsit echilibrul între viața sa profesională și cea personală, aducând un suflu nou și o sensibilitate aparte în peisajul cultural românesc.

Cine este soțul interpretei de muzică populară Maria Cârneci?

Maria Cârneci s-a cunoscut cu soțul ei Romulus Petrescu în urmă cu aproape 4 decenii la un concurs muzical. Acesta era directorul hotelului unde artista s-a cazat la acea vreme.

De-a lungul relației și, ulterior, al mariajului, cei doi au trăit fiecare clipă, s-au bucurat unul de prezența celuilalt şi nu concepeau ideea de a sta separați.

După un timp, în viața lor a apărut unicul lor copil: Eduard.

“L-am întâlnit pe soțul meu, economist de profesie, la concursul «Floarea din Grădină», el fiind director la hotelul în care eram cazată. Încă de la începutul relației am fost de nedespărțit şi nu concepeam ideea de a sta separați. Eram tineri şi frumoși, iar din iubirea noastră a venit pe lume băiatul nostru, Edi.

Cred că atunci când am rămas însărcinată a fost cel mai fericit moment din viaţa mea”, a mărturisit Maria Cârneci într-un interviu oferit revistei Taifasuri.

Soțul ei o aștepta acasă, cu aplauze, după fiecare concert sau eveniment pe care artista îl avea. Din păcate aceste amintiri vor rămâne doar în memoria artistei, deoarece soțul ei a decedat în 2019 din cauza unei boli care l-a măcinat mult timp: cancer la colon.

Pierderea soțului său, Romulus Petrescu, a marcat profund viața și cariera Mariei Cârneci, una dintre cele mai remarcabile cântărețe de muzică populară din România. Această tragedie a adus cu sine schimbări semnificative în viața artistei, influențându-i profund perspectiva asupra unor tradiții și obiceiuri. Despărțirea de soțul ei a reprezentat nu doar o pierdere personală, ci și o transformare emoțională și spirituală pentru Maria.

Această pierdere devastatoare a zguduit temeliile existenței artistei, care a fost nevoită să înfrunte realitatea unei vieți fără cel alături de care își petrecuse o mare parte din viață. Soțul ei, alături de care trăise momente de bucurie și împlinire, a devenit o prezență vie în amintirile sale și o sursă de putere în momentele dificile.

Pentru Maria, sărbătorile, care odinioară erau ocazii de bucurie și împlinire alături de soțul ei, au devenit acum momente de melancolie și tristețe.

Tradițiile și obiceiurile pe care le împărțea cu Romulus au devenit amintiri dureroase, iar bucuria sărbătorilor s-a transformat într-o nostalgie adâncă pentru timpurile trecute. Deși încearcă să-și continue viața și cariera, Maria recunoaște că viața sa a suferit o schimbare profundă odată cu plecarea soțului ei.

Citește și: Câți bani cere Maria Cîrneci să îți cânte la eveniment! Suma fabuloasă pe care regina muzicii populare și de petrecere o ia pentru o oră de cântat

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Câți copii și nepoți are Maria Cârneci?

Deși este o persoană discretă în ceea ce privește viața sa personală, Maria a vorbit deschis despre relația sa cu Romulus și despre modul în care pierderea lui a influențat-o. Cei doi au trăit o poveste de dragoste timp de 34 de ani, marcată de devotament și respect reciproc. Pierderea partenerului său de viață a reprezentat nu doar un gol emoțional, ci și o schimbare în modul în care Maria percepe și trăiește viața.

„I-ar fi plăcut să nu mă vadă niciodată tristă, și nu eram niciodată tristă, pentru că eu eram cu toate nebuniile, cu bancuri, cu manțocării, cu toate întâmplările, dar, simt eu așa, că nu știu dacă aș putea vreodată să fiu în lipsa lui, cum am fost atunci când eram împreună”, a mai spus artista potrivit wowbiz.ro.

Citește și: Maria Cârneci și-a deschis sufletul și a vorbit despre relațiile de iubire din tinerețe: „Toată viața mea am trăit cu o frică în sufletul meu să nu îmi fac părinții de rușine”. De ce s-a temut artista mereu

Cu toate acestea, Maria găsește alinare în amintirile frumoase pe care le-a păstrat alături de Romulus și în dragostea și susținerea fiului lor, Eduard, și a nepoților lor. Chiar și în mijlocul durerii și a ajustării la o viață fără partenerul său de viață, Maria rămâne o prezență puternică și inspirațională în lumea muzicii populare românești.

Maria Cârneci a mai precizat că: „Mai ies cu prietenii, ne mai vedem, mai bem o cafea împreună, mai povestim. Nu e vorba că uiți, că asta nu mai poți să o uiți niciodată, dar, pentru moment, treci mai ușor peste. Era un om care se bucura de fiecare reușită de-a mea, se bucura de fiecare prietenie, de fiecare prieten al meu”.

Fiul său, Eduard Petrescu s-a căsătorit cu aleasa inimii sale, Ana Maria, în vara anului 2014. Cei doi au devenit părinți a două fetițe superbe, care au petrecut mult timp în compania bunicilor paterni.

Cu o carieră remarcabilă care se întinde pe mai mult de patru decenii, Maria continuă să transmită emoție și pasiune prin muzica ei, aducând bucurie și alinare în inimile ascultătorilor săi. Deși a trecut prin momente dificile, Maria Cârneci rămâne o figură remarcabilă și un exemplu de forță și reziliență pentru mulți oameni. Prin muzica și povestea ei, ea continuă să inspire și să încânte publicul, lăsând un impact durabil asupra culturii și tradițiilor românești.

 


Momente de senzație în Casa iubirii! Sebastian l-a dat de gol pe Bogdan! Concurentul n-a avut încotro și a recunoscut că o place pe Rebecca! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!