Cine este Stepan, motanul care a devenit ambasador în Ucraina. Provine din Harkov și are 1,3 milioane de urmăritori pe Instagram

Autor: Lavinia Medrea

Stepan provine din Harkov și are 1,3 milioane de urmăritori pe Instagram

Sursa: Instagram loveyoustepan

Stepan, o pisică blogger care are peste un milion de urmăritori pe Instagram, a devenit cel de-al treilea ambasador al proiectului „Salvați cultura ucraineană”.

Potrivit Ukrinform, Ministerul Culturii și Politicii Informaționale a anunțat pe Facebook că Stepan, motanul blogger cu peste un milion de urmăritori pe Instagram, a devenit cel de-al treilea ambasador al proiectului „Salvați cultura ucraineană”.

Cine este Stepan, motanul devenit ambasador în Ucraina

„Motanul Stepan din Harkov, care are 1,3 milioane de urmăritori pe Instagram, a devenit ambasador al proiectului -Salvați cultura ucraineană- al Ministerului Culturii și Politicii Informaționale.

Aceasta este deja cea de-a treia vedetă care se alătură proiectului care vizează restaurarea obiectelor de patrimoniu cultural ucrainean distruse de ruși”, a transmis Ministerul Culturii și Politicii Informaționale, pe Facebook.

Citește și: Joe Biden și Xi Jinping, președintele Chinei, vor avea prima întâlnire oficială. Tensiunile dintre China și SUA au crescut, după ce America și-a arătat sprijinul pentru Taiwan

Potrivit aceleiași surse menționate anterior, proiectul „Salvați cultura ucraineană”, prezentat la sfârșitul lunii august, are ca scop strângerea de fonduri caritabile pentru restaurarea patrimoniului cultural din Ucraina.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Anterior, formația ucraineană Kalush Orchestra și cântărețul de rap ucrainean Volodimir Samoliuk, alias Skofka, au devenit ambasadori ai proiectului „Salvați cultura ucraineană”.

Ce este proiectul „Salvați cultura ucraineană”

SUCHO este o inițiativă a peste 1.500 de voluntari internaționali care colaborează online pentru a digitaliza și conserva patrimoniul cultural ucrainean. De la începutul invaziei, SUCHO a arhivat pe internet peste 5.000 de site-uri web și 50TB de date ale instituțiilor culturale ucrainene, pentru a preveni închiderea acestor site-uri.

Site-urile web variază de la arhive naționale la muzee locale, de la tururi 3D ale bisericilor la centre de artă pentru copii.

SUCHO trece acum la o nouă etapă a proiectului, definită de trei obiective: Curate, Donate, Educate. În faza a doua, SUCHO va coordona transporturile de hardware de digitizare, va expune cultura ucraineană online și va organiza cursuri de formare pentru lucrătorii culturali ucraineni în ceea ce privește metodele de digitizare.

Citește și: China începe să se pregătească pentru război și să intensifice exercițiile militare pe care le desfășoară de câteva săptămâni

În prezent, cei 50 TB de date ale arhivelor web colectate sunt în curatorie. Fișierele brute sunt accesibile publicului din registrul AWS Open Data. Odată ce acestea au fost curatoriate, vor deveni vizibile într-un mod ușor de utilizat pe site-ul web al SUCHO.