Cine este Tucker Carlson, jurnalistul care i-a luat interviu lui Vladimir Putin. Cum a ajuns Vladimir Putin să accepte să fie intervievat

Autor: Lavinia Medrea

Cine este Tucker Carlson 

Sursa: Facebook Tucker Carlson/PixaBay

Tucker Carlson, care a fost un susținător vocal al lui Vladimir Putin în trecut, a fost concediat de la Fox News în aprilie 2023.

Tucker Carlson s-a născut în San Francisco în 1969 și și-a început cariera de jurnalist pentru o revistă conservatoare, înainte de a trece la televiziune în 2000.

Cine este Tucker Carlson, jurnalistul care i-a luat interviu lui Vladimir Putin

În primii săi ani pe ecran, Tucker Carlson era cunoscut pentru papionul său caracteristic, la care a renunțat în 2006.

A reprezentat dreapta politică în emisiunea Crossfire de la CNN din 2001 până în 2004. Tucker Carlson a continuat să lucreze pentru rețelele de televiziune PBS și MSNBC. El a cofondat site-ul de știri politice The Daily Caller în 2010 și a păstrat o participație în companie până în 2020 și s-a alăturat Fox News în calitate de colaborator în 2009.

Citește și: “Trebuie să avem un dialog, nu?” Vladimir Putin este dispus să negocieze încheierea războiului cu Ucraina și spune ca nu vor ataca alte țări: “Doar dacă Polonia atacă Rusia”

Audiențele sale au bătut recorduri, dar Tucker Carlson a fost concediat brusc din emisiunea sa de la Fox News, difuzată în prime-time, în aprilie anul trecut. Acum, la 54 de ani, Tucker Carlson a devenit primul jurnalist occidental care i-a luat un interviu lui Vladimir Putin de când Rusia a invadat Ucraina.

Cum a ajuns Vladimir Putin să accepte să fie intervievat

În interviu, Vladimir Putin a vorbit pe larg despre gândurile sale despre Ucraina și despre o posibilă negociere.

Acesta a declarat că este pregătit să negocieze un acord de pace cu Volodimir Zelenski, dar a adăugat că Rusia nu și-a atins încă obiectivele în această țară.

Înainte de începerea interviului, Tucker Carlson a declarat că a început prin a adresa „cea mai evidentă întrebare”: de ce a început Vladimir Putin războiul din Ucraina?

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Viața și biografia lui Vladimir Putin: Cum a ajuns să fie președintele Rusiei

„Răspunsul pe care l-am primit ne-a șocat”, a spus el. „Am crezut că este o tehnică de obstrucționism și am considerat-o enervantă”, a continuat Tucker Carlson.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că interviul a fost acordat deoarece abordarea lui Tucker Carlson diferă de reportajele „unilaterale” ale presei occidentale tradiționale.

„Când vine vorba de țările din Occidentul colectiv, marile rețele media, canalele de televiziune, marile ziare nu se pot lăuda în niciun caz că încearcă măcar să pară cel puțin imparțiale”, a declarat Dmitri Peskov.

Dmitri Peskov a adăugat că președintele rus a acceptat să fie intervievat deoarece „poziția sa (n.r.: a lui Tucker Carlson) este diferită de a celorlalți”.

Tucker Carlson a fost susținătorul lui Vladimir Putin

În trecut, fostul prezentator Fox a criticat sprijinul SUA oferit Ucrainei în război și l-a susținut anterior pe Vladimir Putin.

Când a început invazia Rusiei, el a pus la îndoială ajutorul americanilor în război. De asemenea, a afirmat în mod fals că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, era un lider autoritar.

„Zelenski nu are niciun interes pentru libertate și democrație. De fapt, Zelenski este mult mai aproape de Lenin decât de George Washington. El este un dictator. Este un autoritarist periculos, care a folosit o sută de miliarde de dolari din taxele americane pentru a ridica un stat polițienesc cu un singur partid în Ucraina”, a declarat, în 2022, jurnalistul concediat de Fox News.

Pe aceeași undă, în 2017, Tucker Carlson a declarat despre Vladimir Putin că „nu este Saddam Hussein, nu este Adolf Hitler, nu este un pericol pentru Statele Unite” și nu înțelege de ce oamenii spun despre liderul rus că este „un tip atât de rău”.