Cine este Victor Dorobanțu, magicianul care îl interpretează pe Thing în serialul Wednesday. Cum a ajuns să joace rolul Mâinii

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 30 aug 2023, 01:35

Serialul “Wednesday” se află în topul vizualizărilor de pe Netflix, filmul în care joacă și Vlad Dorobanțu

Sursa: https://www.facebook.com/victordorobantumagician

Cătălin Dorobanțu este unul dintre cei care joacă în serialul Wednesday, de pe Netflix.

Serialul “Wednesday” se află în topul vizualizărilor de pe Netflix, și este filmul în care joacă și magicianul român Vlad Dorobanțu

Cine este Thing, prietenul lui Wednesday

Serialul „Wednesday“ este o continuare a celebrului film ”Familia Adams” și a devenit unul dintre cele mai urmărite filme de pe platforma Netflix după premiera din 23 noiembrie. Pelicula are în distribuție mai mulți români, iar printre aceștia se regăsește și actorul Vlad Dorobanțu.

Citește și: Când apare sezonul 2 al serialului „Wednesday”. Producția a ajuns pe locul I în top 10 cele mai bune seriale Netflix

Unul dintre marile mistere ale familiei Addams este animalul de companie, Mâna (sau Thing), iar în istoria serialului și a francizei cinematografice, personajul este doar o mână dezmembrată.

Mâna este de fapt “animalul de companie” al fetiței familiei Adams (rol jucat de Jenna Ortega), iar publicul nu îi vede corpul absolut deloc în această producție.

Astfel, publicul din spatele micului ecran nu are o evidență clară despre cine este vorba.

Mâna o ajută pe Wednesday să rezolve misterul cu care se confruntă aceasta pe durata întregului sezon. Actorul român Victor Dorobanțu joacă rolul Mâinii (lui Thing) în Wednesday, iar filmarea viziunii lui Tim Burton a fost foarte interesantă.

Cine este actorul Vlad Dorobanțu și cum a fost selectat pentru rolul Mâinii

Victor Dorobanțu, magician de profil, este original din Ploiești și joacă rolul lui Thing, mâna năstrușnică, căreia îi place să i se facă mereu manichiura.

Prestația deosebită a lui Victor Dorobanțu a fost remarcată de regizorul serialului Wednesday de pe Netflix, celebrul Tim Burton. Acesta a făcut o selecție riguroasă, atunci când a venit în România căutând toți magicienii din țară, dar la final l-a ales pe Victor, datorită personalității sale și dexterității mâinii.

Citește și: Netflix plănuiește să facă un reality-show de tip „Jocul Calamarului” cu un premiu în valoare de 4,56 milioane de dolari

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Totodată, prestația sa a fost apreciată și de către reprezentanții Netflix, care au declarant că Vlad Dorobanțu este un actor desăvârșit.

Actorul a declarant că: „A fost atât de amuzant, pentru că limbajul Mâinii a fost inventat chiar în ziua respectivă. În fiecare zi apăream și spuneam: ‘Ahhh…’ (mișcări ale mâinilor) ‘Asta arată bine. Simt că știu ce spune”.

În fotografiile din culisele filmărilor de la Netflix, fanii au avut ocazia să vadă procesul de filmare a lui Ortega cu Dorobanțu.

Dorobanțu a purtat un body complet albastru strălucitor în timp ce stătea direct pe podea.

Dar pentru ca Mâna să apară ca un membru funcțional singur, o încheietură protetică a fost adăugată la mâna lui Dorobanțu. Aceasta îl face pe prietenul lui Wednesday să apară în poziție verticală ca în versiunile anterioare.

Înainte de Victor Dorobanțu, Christopher Hart a fost cel care a jucat rolul Mâinii (Thing) în franciza cinematografică. Într-un interviu pentru Cracked, Hart a spus că producătorii căutau modele de mâini, muzicieni, magicieni și mimi.

„M-au intervievat și pe mine și au vrut să știe dacă m-aș simți confortabil blocat pe sub mese și în spatele pereților ore în șir. Le-am spus că, în calitate de magician, eram obișnuit să exersez mișcări precise iar și iar în fața unei oglinzi, așa că acest lucru nu era o problemă.” a declarant atunci Hart.

Serialul “Wednesday”  este primul de acest gen în care Victor Dorobanțu se află în poziția de actor.

Sursa: imdb.com