Cine i-a luat apărarea Simonei Halep în plin scandal de dopaj ”Această decizie trebuie să fie susținută de dovezi”. Reacția vine după mesajul postat de Serena Williams

Author: Diana Bostan

Un jurnalist american i-a luat apărarea Simonei Halep

Sursa: Arhivă

Sportiva Simona Halep a primit o suspendare de patru ani în urma acuzațiilor de dopaj cu substanța Roxadustat, decizie atacată la TAS de către româncă. Un jurnalist american vine în sprijinul Simonei Halep.

În urma sentinței date de ITIA, Simona Halep a fost ținta unui val de critici. Aceasta a fost criticată dur și de Serena Williams, aceasta făcând o aluzie la titlul pierdut în fața româncei în anul 2019.

Un jurnalist american sare în sprijinul Simonei Halep

La câteva luni de la atacul lansat de Serena Williams în mediul online, Jon Wertheim, un celebru jurnalist din America, i-a luat apărarea Simonei Halep.

Serena Williams a reacționat pe contul său de Twitter în urma anunțului făcut de ITIA:  „8 e un număr mai bun”, a fost mesajul cu subînțeles postat de fosta jucătoare de tenis numărul 1 WTA.

Citește și: Lovitură grea pentru Simona Halep ”Ei aveau nevoie de cineva pe care să dea vina”. Firma canadiană care ar fi produs suplimentul contaminat a ieșit la atac

Cei ce i-au văzut postarea Serenei se gândesc la finala pierdută de aceasta în fața Simonei Halep, la Wimbledon, în anul 2019. Dacă ar fi câștigat, pentru Serena Williams ar fi fost titlul cu numărul 8 câștigat pe iarba londoneză.

Citește și: Ce se întâmplă cu Simona Halep după ce a fost suspendată timp de patru ani „Vor plăti bani grei” Ultimele detalii din scandalul de dopaj

Jon Wertheim susține că postarea Serenei Williams nu are sens, ținând cont de faptul că finala pierdută în fața româncei a avut loc în anul 2019, iar Simona Halep a fost depistată pozitiv la Roxadustat în anul 2022.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Simona Halep, schimbare de look în plin scandal de dopaj. Sportiva e de nerecunoscut

„N-ar trebui să avem o problemă cu luarea titlurilor și banilor câștigați de la atleții murdari, dar această decizie trebuie să fie susținută de dovezi. Nu există nimic care să sugereze că Simona Halep a trișat în 2019, anul în care a învins-o pe Serena Williams în finală la Wimbledon”, a spus Jon Wertheim, potrivit site-ului tennisuptodate.com. și preluat de playtech.ro.

Scandalul de dopaj al Simonei Halep a izbucnit în anul 2022

Anul 2022 a fost unul greu pentru Simona Halep și a fost la un pas de a se retrage din tenis, după ce în luna octombrie a anului 2022, sportiva a fost acuzată de dopaj, fiind depistată pozitiv la un control antidoping. Tenismena a fost suspendată provizoriu, iar anul 2023 a fost unul al luptei pentru nevinovăție. 

Citește și: Veste șoc pentru Simona Halep! Sportiva ar avea două suspendări a câte patru ani „Da, din păcate Simona”

După luni de așteptare, Simona Halep a primit vestea de care se temeau cu toții. Halep a fost suspendată pentru patru ani din tenisul mondial, însă sportiva a contestat decizia la TAS.

Citește și: Cum a reacționat firma care a produs suplimentul alimentar consumat de Simona Halep „Habar n-aveau de unde au luat ingredientele”. Avocatul sportivei a reacționat

Și asta nu e tot. Sportiva a decis să dea în judecată compania canadiană care a produs suplimentul alimentar contaminat.  „Am dat în judecată compania canadiană cu mai bine de o lună și jumătate în urmă. Procesul nu poate să fie decât unul de despăgubire, el nu va avea decât o influență civilă, nu poate să aibă niciun un fel de influență în dosarul sportiv”, a spus Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep.

În ceea ce privește despăgubirile cerute de sportivă, acestea se ridică estimativ la peste   10 milioane de dolari.