Cine împarte, parte își face! În timp ce parlamentarii au găsit o portiță pentru a-și majora cheltuielile cu cabinetele lor, iar primarii și-au rotunjit și ei veniturile, românii de rând își numără mărunțișul din buzunare!

Author: Ana Filip
Actualizat: 11 mar 2023, 13:43
Foto(4)

Banii sau foamea! Românii de rând taie de pe lista alimentele de bază de care nu se mai pot atinge, cumpără ce e mai ieftin și mai prost și mănâncă o dată pe zi, pentru a le rămâne bani de facturi și rate. Iată realitatea cruntă!

Mai greu de la o zi la altă. Mai scump și mai dificil devine traiul pentru mulți dintre noi. Criza în care în care ne adâncim tot mai tare este din ce în ce mai sufocantă, mai ales pentru cei care trăiesc cu o pensie minimă sau un salariu mediu pe economie. Tăiem de la tot ceea ce înseamnă plăcere chiar și cea mai ieftină doar că să acoperim facturile, datoriile, ratele la bănci și asta pentru că nu e suficient și de la mâncare.

Parlamentarii au găsit o portiță pentru a-și majora cheltuielile cu cabinetele lor

În timp ce noi, oamenii de rând, strângem cureaua până nu mai putem respiră, guvernanții își rotunjesc veniturile și când e vorba să taie, taie tot de la noi. Ultima dată au redus ajutoarele la medicamente pentru pensionari, așa au ajuns mulți dintre ei să mănânce doar o dată pe zi, disperați că nu le vor ajunge banii pentru tratamente.

Citește și: Povestea impresionantă a bătrânelului care trăiește într-o moară de apă veche de peste un secol: ”Am măcinat zi și noapte”

„Nu ne mai permitem să ne cumpărăm ce specialități cumpărăm odată! Am pe soțul meu care e în spital și prefer să iau eu de la gură să-i duc lui, sau prefer să fac o economie că să pot să-i cumpăr medicamente și tot ceea ce îi trebuie!(...)

Dimineață prefer o cană de ceai decât să mănânc un ou sau un lapte! Și uneori carne! Mese mai sărăcuțe cum s-ar spune! Că altă soluție nu avem! E ceva strigător la cer ce se întâmplă acum în țara asta! Nu știu ce fac conducătorii ăștia ai noștri că prea ne sugruma!”, a spus o pensionară necăjită.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Inflația a început să dea semne de domolire, însă acest lucru nu se vede la raft. Ultimele dată arată că în luna ianuarie a ajuns la 15,1%, cu peste un procent mai puțin față de luna decembrie. Chiar și așa prețurile de consum au continuat să crească, iar costurile ridicate se resimt cel mai puternic la produse de baza unde etichetele se schimbă de la o săptămâna la altă.

„Din păcate, mulți dintre români au ajuns să mănânce o dată pe zi că pe vremea lui Ceaușescu, pentru că prețurile sunt atât de mari încât nu își permit practic să cumpere cum cumpărau acum doi ani din magazine! Am spus-o de multe ori, vizită la hypermarket a ajuns pentru mulți dintre români că o vizită la muzeu! Mai mult admira produsele, iar dacă e de cumpărat le cumpără doar la sută de grame! Este un fenomen care arată nivelul de sărăcie din România.

Accentuarea problemelor economice ale majorității românilor în condițiile în care prețurile produselor alimentare au crescut cu rate între 30 și 80% în anul trecut.”, a precizat economistul Adrian Negrescu.

Citește și: Vrem o țară ca afară dar mai avem încă drumuri de pământ și căruța în curte! În satele noastre primarii sunt aleși pe viață ca să aibă timp să se acomodeze cu fotoliul și cu problemele comunei!