Mai greu de la o zi la altă. Mai scump și mai dificil devine traiul pentru mulți dintre noi. Criza în care în care ne adâncim tot mai tare este din ce în ce mai sufocantă, mai ales pentru cei care trăiesc cu o pensie minimă sau un salariu mediu pe economie. Tăiem de la tot ceea ce înseamnă plăcere chiar și cea mai ieftină doar că să acoperim facturile, datoriile, ratele la bănci și asta pentru că nu e suficient și de la mâncare.
Parlamentarii au găsit o portiță pentru a-și majora cheltuielile cu cabinetele lor
În timp ce noi, oamenii de rând, strângem cureaua până nu mai putem respiră, guvernanții își rotunjesc veniturile și când e vorba să taie, taie tot de la noi. Ultima dată au redus ajutoarele la medicamente pentru pensionari, așa au ajuns mulți dintre ei să mănânce doar o dată pe zi, disperați că nu le vor ajunge banii pentru tratamente.
„Nu ne mai permitem să ne cumpărăm ce specialități cumpărăm odată! Am pe soțul meu care e în spital și prefer să iau eu de la gură să-i duc lui, sau prefer să fac o
Inflația a început să dea semne de domolire, însă acest lucru nu se vede la raft. Ultimele dată arată că în luna ianuarie a ajuns la 15,1%, cu peste un procent mai puțin față de luna decembrie. Chiar și așa prețurile de consum au continuat să crească, iar costurile ridicate se resimt cel mai puternic la produse de baza unde etichetele se schimbă de la o săptămâna la altă.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
„Din păcate, mulți dintre români au ajuns să mănânce o dată pe zi că pe vremea lui Ceaușescu, pentru că prețurile sunt atât de mari încât nu își permit practic să cumpere cum cumpărau acum doi ani din magazine! Am spus-o de multe ori, vizită la hypermarket a ajuns pentru mulți dintre români că o vizită la muzeu! Mai mult admira produsele, iar dacă e de cumpărat le cumpără doar la sută de grame! Este un fenomen care arată nivelul de sărăcie din România. Accentuarea problemelor economice ale majorității românilor în condițiile în care prețurile produselor alimentare au crescut cu rate între 30 și 80% în anul trecut.”, a precizat economistul Adrian Negrescu.