Cine își serbează onomastica de Sfântul Andrei! Cele mai întâlnite nume legate de apostolul ocrotitor al românilor

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 29 aug 2022, 00:35

Sfântul Andrei

Sfântul Andrei este sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin-ortodox și sărbătoare legală în România.

Sfântul Andrei este considerat ocrotitorul românilor. Sfântul Andrei a poposit în Dobrogea, propovăduind Evanghelia. Acesta este și motivul pentru care considerăm că a creștinat poporul român și că îl protejează.

Peste 700.000 de români își serbează onomastica de Sfântul Andrei. Dintre aceștia, majoritatea poartă numele de Andrei și Andreea. Cel mai întâlnit nume sărbătorit de Sfântul Andrei este chiar Andrei, circa 350.000 de români purtând acest nume.

Al doilea cel mai întâlnit nume sărbătorit de Sfântul Andrei este Andreea, peste 250.000 de fete și femei purtând acest nume.

Alte nume aniversate de Sfântul Andrei sunt Andra, Andrada, Andraș, Andruș, Andruța, Andreas, Andrias, Andries, Andru, Andreiu, Endre, Deia, Deea.  

Sfântul Andrei: Mesaje de "La mulți ani" pe care să le trimiți sărbătoriților

De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire și sănătate și să ți se îndeplinească toate dorințele pe care o să ți le pui.

La mulți ani!

Apostolul Andrei să îţi călăuzească paşii, să îţi aducă bucurie în suflet şi să fie întotdeauna cu tine! La mulţi ani!

Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieţii tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ţi aducă fericire şi bucurie. La mulţi ani de Sfântul Andrei!

Felicitări cu ocazia acestei zile. Îți urez să fii mereu sănătos, energic și plin de bucurie.

La mulți ani, Andrei!

Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea si spiritul acestei zile sa te însoțească pretutindeni. Iți doresc o zi de Sf. Andrei cat mai frumoasa!

Andreea/Andrei, îți urez să ai o viață senină ca răsăritul de soare, iar sufletul să-ți fie curat ca neaua. Îți urez o zi de neuitat și un călduros “La mulți ani!”.

Din mici crenguțe de brad, din flori și din iubire ți-am împletit un “La mulți ani” aducător de fericire! La mulți ani, Andrei/Andreea!

Fie ca Dumnezeu să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la tine cu succes, fericire și prosperitate. La mulți ani!

Îți doresc ca de ziua numelui tău să ți se împlinească toate dorințele, să fii fericit, iubit, să ai parte numai de bucurii în viață și îți urez un sincer "La Mulți Ani"!

Îți urez "La mulți ani!" pentru că porți acest nume și fie ca Sfântul Andrei, pe care îl reprezinți, să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită și liniștea interioară.

La mulți ani, Andreea!!! Îți doresc tot ce îmi doresc și mie și toate visele tale să devină realitate!

La mulți ani, dragă Andreea! Să ai parte de împliniri, iar viața să îți fie o încântare!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mesaje de "La mulți ani!" de Sf. Andrei pentru iubita/iubitul tău

Astăzi îți urez „La mulți ani!”. Astăzi îți spun „Multe împliniri!”. Și-ți mulțumesc că ești alături de mine!

De ziua ta îți doresc să fii sănătos fiindcă iubit ești deja! La mulți ani, Andrei!

La Mulți Ani, Andreea/Andrei! Așa cum soarele luminează pentru toată omenirea, așa și tu luminezi viața mea! Te iubesc!

Pe o petală de lalea, La Mulți Ani din partea mea, iar pe una de bujor, Te iubesc și te ador!

Din mici crenguțe de brad, din flori și din iubire ți-am împletit un La Mulți Ani aducător de Fericire! La mulți Ani, Andrei/Andreea!

Este doar încă o Sfântă, dar cea mai frumoasă dintre toate cele sfinte, căci este ziua ta! La mulți ani, iubitul/iubita!

Îți urez să ai o viață senină ca răsăritul de soare, iar sufletul să-ți fie curat ca neaua. Îți urez o zi de neuitat și un călduros "La Mulți Ani"!

Cineva acolo sus te iubește, dar cineva aici jos ține la tine și mai mult! La mulți ani și te iubesc!

Citeste si: De Sfantul Andrei e mare pacat sa dai bani cu imprumut! Semnele care iti arata cum va fi vremea

Mesaje amuzante de "La mulți ani!" de Sf. Andrei

La Mulți Ani! Fie ca Facebook-ul tău să fie o avalanșă de mesaje de la toți cei pe care nu îi cunoști și cu care nu ai vorbit niciodată!

Andrei, ești cel mai inteligent bărbat pe care l-am cunoscut până în prezent, cu cele mai bune gusturi la femei. De unde știu? Pentru că de asta îți sunt soție. La Mulți Ani!

Am plăcerea de a ura "La Mulți Ani!" unicei persoane la care mă gândesc (aproape) la fel de mult cum mă gândesc la mine.

La Mulți Ani persoanei care sper să-mi rămână prietenă și atunci când o să fim prea bătrâne ca să ne aducem aminte de aniversările fiecăreia!

Chiar dacă ai nume de sfânt știu că diseară o să ne dai de băut, o să ne cinstești și o să ne primești cu masa plină. La mulţi ani!

Dragă prietenă/prietene, pregăteşte băutura că venim să te urăm, este ziua ta de nume şi la greu nu te lăsăm! La mulţi ani cu sănătate, bucurie şi de toate!

Citeste si: Sfântul Andrei 2021. De ce se pune usturoi la geamurile casei în această noapte

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.