Cine poate beneficia de vouchere pentru cumpărăturile de Crăciun. Vezi care sunt criteriile pentru a intra în posesia lor

Author: Diana Bostan

Cine poate beneficia de vouchere sociale

Sursa: PixaBay

Vouchere în valoare de 200 de lei înainte de Crăciun. Cine sunt beneficiarii acestui ajutor acordat de către primării?

Cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, Primăria Municipiului Brașov a implementat o inițiativă prin care acordă pensionarilor nevoiași un total de 10 vouchere sociale, fiecare în valoare de 200 de lei. Aceste vouchere pot fi utilizate pentru achiziționarea alimentelor esențiale în prag de sărbători.

Vouchere în valoare de 200 de lei acordate de către Primăria Brașov

Doar persoanele în vârstă care se confruntă cu dificultăți financiare vor putea beneficia de voucherele sociale.

Această inițiativă face parte din programul „Dar din suflet pentru seniori”, prin intermediul căruia pensionarii cu venituri reduse primesc vouchere sociale în valoare de 200 de lei. Pentru a intra în posesia acestor vouchere, cetățenii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să aibă domiciliul în municipiul Brașov
  • să nu aibă venituri lunare mai mari de 1.700 de lei net
  • să aibă minim 63 de ani( femeile) și minim 65 de ani( bărbații)
  • să nu aibă datorii la bugetul local.

Potrivit informațiilor furnizate de

către reprezentanții primăriei Brașov, municipalitatea va oferi un total de 6.000 de vouchere sociale pensionarilor care îndeplinesc criteriile menționate mai sus. Aceste vouchere constau în tichete în valoare de 200 de lei, distribuite sub forma a zece bonuri a câte 20 de lei fiecare. Este important de subliniat că acestea pot fi folosite exclusiv pentru cumpărături de produse alimentare.

Citește și: Ajutor acordat de stat în valoare de 750 de lei. Cine sunt românii eligibili pentru această sumă?

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Pensionarii care au beneficiat de aceste tichete și-n perioada sărbătorilor de Paște, nu vor mai fi nevoiți să depună vreo cerere, ci doar să se prezinte cu buletinul și cu cuponul de pensie.

Am pregătit peste 6.000 de tichete valorice care să le aducă un mic ajutor bunicilor brașoveni. Cei care au beneficiat cu ocazia sărbătorilor de Paște de aceste tichete sociale nu mai trebuie să depună nici o cerere. Sunt

suficiente, actul de identitate și cuponul de pensie în original pentru a ridica tichetele”, a fost anunțul făcut de viceprimarul Flavia Boghiu, potrivit newsbv.ro.

Primăria Slatina vine în sprijinul persoanelor aflate în nevoie

Aceasta inițiativă a fost preluată și de primăriile mai multor orașe din țară, printre care și primăria Slatina. Începând cu data de 13 decembrie, primăria Slatina a demarat procesul de distribuire a tichetelor sociale de Crăciun destinate persoanelor cu dizabilități.

Conform acestei inițiative, se acordă tichete în valoare de 150 de lei celor care se confruntă cu un handicap grav accentuat sau mediu.

Citește și: Vești proaste pentru mai mulți pensionari și bugetari. Ce ajutoare financiare dispar în anul 2024

Tichete sociale vor primi și pensionarii și persoanele care beneficiază de indemnizații conform legilor speciale, dar care nu înregistrează un venit lunar mai mare de 1.200

de lei. Este important de menționat că aceste vouchere sunt acordate doar persoanelor care au depus o cerere în acest sens în perioada cuprinsă între 2 și 31 octombrie.

În cazul acestor tichete, ele nu sunt folosite exclusiv pentru achiziționarea de alimente, ci și pentru achiziționarea produselor de igienă personală sau a locuinței, medicamentelor și articolelor de îmbrăcăminte sau încălțăminte. Aceste tichete vor putea fi folosite doar la 99 de operatori comerciali, lista lor fiind publicată pe site-ul primăriei Slatina( http://www.primariaslatina.ro ).Tichetele vor fi distribuite cu ajutorul Poștei Române.